RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 7. juuli 2012

Euroopa Föderatsioonist (ühendriikidest)

  Euroopa Föderatsioon ei pruugi Euroopa probleeme lahendada

Rahvusvahelise õiguse professor Lauri Mälksoo ei usu, et üha valjemini kõlav föderatsiooni idee Euroopa praegusi probleeme tingimata lahendaks.

Mälksoo rääkis Maalehele antud intervjuus, et föderatsioon Euroopas võib olla tore lahendus eelkõige paberil, kuid tegelikkuses on sellised asjad paratamatult komplitseeritud, käib pidev teki enda poole tõmbamine.

Ta lisas, et Eesti on nii väike, et on oht föderalistlikus Euroopas lahustuda ning kodanikuna on ta pigem suveränistliku riigimõtlemise suuna pooldaja.

Mälksoo sõnul tuleks föderatsiooni loomise idee lauale tulekul Eesti põhiseadust muuta, sest praegune põhiseadus ei kata kindlasti sujuvat üleminekut föderatsiooni, sest kaitseb Eesti omariiklust ja suveräänsust.

Professor soovitab eestlastel rahvana endalt küsida, kui palju iseseisvust on nad parema elu nimel valmis ära andma. "Me ei saa seda föderatsiooni tahta tema rahaliste võimaluste pärast, samas aga hoida endal alles suveränistlikku põhiseadust. Kusagil siin on piir," rääkis ta.
Allikas: http://bhr.balanss.ee/
_____________________
Paremat elu selles liitriigis vaevalt tuleb. Liigne tsentraliseeritus seiskab ka majanduse arengu, seda nägime hästi NSVL-u päevil. Aga sinnapoole see neomarksistlik EL liigub, lisaks liidu olemusest lugege SIIT.
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP