RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 18. juuli 2016

Krimm tahetakse tagasi võtta džihaadiga

Türgi president Recep Tayyip Erdogan (paremal) ja Ukraina president Petro Porošenko, 30. november 2015. Foto: Yasin Bulbul, AP/Scanpix

Türgi president Reçep Tayyip Erdoğan ja tema Ukraina ametivend Petro Porošenko on käivitanud kampaania Krimmi poolsaare tagasi haaramiseks džihaadi abil, aktiveerides Krimmi Tatari Pataljoni ning valmistudes islamiseerima Krimmi naabruses paiknevat Hersoni regiooni.

Käesoleva aasta märtsis Türgit väisanud Porošenko visiidi ajal kuulutati Krimmi Tatari Pataljon lahinguvalmiks pärast pikka ettevalmistust Türgis, kirjutab World Tribune.
Porošenko delegatsiooniga olid kaasas Krimmi tatarlaste liidrid Refat Tšhubarov ja Mustafa Džemilev. Porošenko tõi Krimmi tatarlastele ettevalmistuse lõpu puhuks kaasa Ukraina vormiriietuse.
Türgi sõjavägi võttis enda kanda üksuse varustamise relvade ja muu lahingutegevuseks vajalikuga.
Pataljon paigutati Hersoni regiooni aprilli alguses ning peatselt omistas Mustafa Džemilev üksusele nime “Asker” ehk Moslemi Armee.

Krimmi tatari sõdurid kirjeldavad endid kui “enesetapupommitajate pataljoni”, mis on pühendunud Krimmi vabastamisele ja islamiseerimisele.
“Kui Krimmis tuleb verevalamine ja etniline puhastus, päästab pataljon oma kaasmaalased ükskõik mis hinnaga. Seepärast me kutsumegi end enesetapupommitajate pataljoniks,” selgitas Džemilev.
Refat Tshubarovi sõnutsi kujutab pataljon endast Erdoğani ja Porošenko vahel kokku lepitud suure ajaloolise programmi algust. “Türgi ja Ukraina on valmistanud ette plaani Krimmi okupeerimiseks õõnestustegevusega,” selgitas ta.

Programm põhineb Hersoni regiooni muutmisel Türgi kantsiks, kust vabastuskampaania käivituks. Demograafiline nihe algaks 200 000 mesheetia türklase emigreerumisega Türgist.
Neile järgneksid Krimmi tatarlased ja teised praegu Türgis viibivad põgenikud Põhja-Kaukasusest.
Uuest islamiusku elanikkonnast kujuneks baas sõdurite värbamiseks “Krimmi taasokupeerimise” tarvis, nagu Refat Tšubarov seda nimetas – kõikehõlmavaks džihaadiks Krimmis, mille eesmärgiks oleks “lasta õhku sotsiaalne ja poliitiline situatsioon regioonis.”

Tšubarovi kinnitusel leppisid Erdoğan ja Porosenko kokku, et Hersoni uueks nimeks saab Khaan Girei provints. Girei dünastia valitses Krimmi khaaniriiki alates selle moodustamisest 1427. aastal kuni vallutamiseni venelaste poolt aastal 1783.

Nagu tunnistasid kõrged Türgi luureametnikud, on Erdoğani “Ankara juba ammu unistanud võimalusest okupeerida taas Krimm, mille nad kaotasid Vene-Türgi sõdade käigus.”
Erdoğan ja Porošenko on ühtlasi leppinud kokku, et Ameerika Ühendriikidele pakutakse pärast Krimmi üle kontrolli haaramist poolsaarel mere-, õhu- ja jalaväebaase, et kindlustada endale USA ja NATO vihmavari Venemaa vastulöögi puhuks.

Allikas: http://objektiiv.ee/krimm-tahetakse-tagasi-votta-dzihaadiga/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP