RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 11. juuli 2016

Populist kui rahvavaenlane

Rahvus-konservatiivse erakonna Põlissoomlased esimees Timo Soini. Foto: Antti Aimo-Koivisto, AFP/Scanpix

Põlissoomlaste erakonna esimees Timo Soini kirjutas oma blogis, et see, kuidas viimasel ajal püütakse inimesi häbimärgistada populistideks, on väga sarnane Nõukogude Liidus levinud tavale tembeldada ideoloogiliselt ebamugavad inimesed rahvavaenlasteks.

Nõukogude Liidus oli palju rahvavaenlasi. Neist tuli lahti saada. Ja saadigi – tehti peajagu lühemaks.
Kui keegi sai otsaette rahvavaenlase templi, vältisid teda nii omad kui ka võõrad. Tüütuks muutunu kõrvaldati öisel ajal ilma ülearuste selgitusteta. Ka siis, kui ta tunnistas oma ühiskonnakõlbmatust. Armu asemel rakendati nende suhtes Archimedese seadust – tõsi, mitte vannis, vaid maa all.
Rahvavaenlane oli kulak, kodanlane, kristlane, talupoeg, rõhuja või lihtsalt halbade tõekspidamiste või valede arvamustega inimene.
Rahvavaenlasi enam ei ole või õigemini ei kutsuta neid nii. Vahepeal on toimunud tootearendus. Rahvavaenlaseks on tehtud populistid, keda varem peeti rahva sõpradeks.
Rahvavaenlasi enam ei ole või õigemini ei kutsuta neid nii. Vahepeal on toimunud “tootearendus”. Rahvavaenlaseks on tehtud populistid, keda varem peeti rahva sõpradeks.

Kes need vääritud inimesed siis on? Madalalaubalised, kitsarinnalised, ignorantsed ja rumalad põhupead? Neid leidub laialdaselt kõikjal meie maal. Nad on hoiakutelt konservatiivsed, kannavad kohati põskhabet, sõidavad isikliku autoga, söövad liha, kütavad kliimasoojenemise ohust hoolimata puudega sauna, suusatavad klassikalises stiilis, ei ole tantraseksi-entusiastid, kasutavad võimaluse korral oma seisukohtade teatavakstegemiseks valjuhääldit, külastavad regulaarselt juuksurit ning käivad tööl.

Ehk kokkuvõtlikult: ohtlik kamp, need populistid. Nad ei saa asjadest aru. Neil ei ole piisavalt infot, mistõttu nad nõuavad ise midagi mõistmata kes teab mida. Neile lollidele on esindusdemokraatiast küll ja küll – EL-ist ja ÜRO-st pole neile mõtet rääkida, sest ilmselt peavad nad neid autokleepsudeks.
Neetud populistid, need rahvavaenlased. Isegi valimistel hääletavad nad valesti, lähtudes valedest veendumustest. Selle vastu tuleb välja astuda nii meie kodumaal kui ka välismaal. Kui populismi kontrolli alla saame, küll te siis alles saate, rahvuslased, kristlased, konservatiivid ja teised kitsarinnalised nihilistid. Siis toome Guggenheimi muuseumi riigi raha eest Helsingisse ja anname rohkem pappi maipüha rongkäigu läbiviimiseks.

Tehke ära üks tubli päevatöö ja andke mõni populist üles. Jah, püsigem valvel, ent praegu nautige suve ja unustage hetkeks populistid, sest nemadki on puhkusel.

Soome keelest tõlkinud Varro Vooglaid.

Allikas: http://objektiiv.ee/populist-kui-rahvavaenlane/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP