RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 7. juuli 2016

Leht: Itaalia pankadele koostatakse 150 miljardi eurost abiprogrammi

Itaalia pankadele koostatakse 150 miljardi euro suurust abiprogrammi, kirjutab Wall Street Journal.

Lehe andmetel on Euroopa Komisjon andnud pühapäeval Itaalia valitsusele loa anda riigi tagatised pankade likviidsuse toetamiseks. See on esimene kord, kui euroriik on sunnitud pärast Briti rahvahääletust oma pangasüsteemi toetama. Itaalia pankade aktsiad on viimastel päevadel olnud suures languses.
Likviidsustoetust on õigus saada ainult maksevõimelistel pankadel, rõhutas komisjon. Komisjoni pressiesindaja ütles, et programmi põhieesmärk on turgude rahustamine ning eriti ei usuta, et pangad seda abi eriti kasutavad.
Komisjoni pressiesindaja sõnul kiideti pankade abiprogramm heaks Euroopa Liidu kriisiaja erandreeglite kohaselt.

Allikas: http://maailm.postimees.ee/3749997/leht-itaalia-pankadele-koostatakse-150-miljardi-eurost-abiprogrammi?_ga=1.11545264.546852949.1437556000
______________
 Kreeka on juba ametlikult maksuvõimetu! Itaalia on ka teel sinna ja vaene Eesti saab näidata jälle suurt solidaarsust. Kas olete tähele pannud, et osariik jääb järjest vaesemaks?
M.I.

2 kommentaari:

Anonüümne 7. juuli 2016, kell 22:05  

Asjaolu, et olukord Vahemere ääres käest ära läheb (on ammu läinud), ei ole üllatav, küll aga ennustati ka antud piirkonnas järgnevat Bail-in programmi ehk panga seaduslikku õigust hõivamaks teatud koguse oma hoiustajate varadest. Nimetatud juhtumid juba leidsid aset Asutrias (aprill 2016) ja ka Küprosel (2013). Tegemist on lihtsalt järjekordse musta auku meenutava juudiprogrammiga meie fiskaalpoliitikas.

Heiki Kapp 8. juuli 2016, kell 10:49  

EL praegusel kujul on mõeldud hävingule. Rikutud on majandusliidu loomisel võetud aluseid. EL riikide välisvõlg ei tohtinud ületada 60% SKP-st. Puuduvad aga sanktsioonid selle rikkumise eest. Enamus riike on seda rikkunud, ka Saksamaa. Kreeka on reanimatsiooniosakonnas. EMO ukse taga on Itaalia, Hispaania, Portugal, Prantsusmaa.
Eesti võtab laenu, et maksta reegleid rikkunud, parema elatustasemega Kreeka võlga - geniaalne!



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP