RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 21. juuli 2016

MATTI ILVES: EKRE RAHASTAMISEST

Eestis saavad Riigikogusse saanud erakonnad vastavalt saadikute arvule riigilt suurt raha, Delfi kirjutas: "Riigikogus 30 kohta saanud Reformierakonnale eraldatakse 1 607 726,14 eurot, 27 kohta saanud Keskerakonnale 1 446 953,52 eurot, 15 kohta saanud Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale 803 863,07 eurot. Isamaa ja Res Publica Liit saab sellel aastal 14 parlamendikoha juures riigieelarvest 750 272,2 eurot, Vabaerakond 8 kohaga 428 726,97 eurot ning Konservatiivne Rahvaerakond 7 koha juures 375 136,1 eurot."

Siit selgub, et valimistel ja konkureeridas teiste parteidega on EKRE vaeslapse osas, saades riigilt üle 4. korra vähem raha kui näitaks Reformierakond.
Erakondade suurrahastajad ärimehed toetavad lühinägelikult ka ainult kartelliparteisid.

Postimehes ilmus hea artikkel "Ülevaade parteide annetustest: kes panustab ettevõtjatele, kes poliitikutele, kes lihtliikmetele?", see on SIIN.

Toon sealt mõned EKREt puudutavad väljavõtted:
"Opositsiooniparteidest sai kahe kvartali kokkuvõttes Konservatiivne Rahvaerakond 5853 eurot annetusi."
"Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE), kel samas on enamikust staažikamatest parlamendiparteidest rohkem annetajaid. ...EKRE-l 186."
"EKREs on olukord aga sootuks teine: seitsmest riigikogu liikmest on üldse tänavu rahakotirauad avanud vaid kaks: Uno Kaskpeit on annetanud 185 ja Henn Põlluaas 50 eurot. Erakonna suurimad annetajad on olnud hoopis Ants Haavel (500 eurot), Leho Rennit (250), Olev Teder (242), Küllo Kingo (213) ja Ove Võsu (200)."
Huvitav on see, et ainult 2 Riigikogu liiget 7. on pidanud vajalikuks erakonda toetada ja nende toetussummad on ka arvestades palka armetult väikesed.

Samuti selgub, et EKREl on kõige rohkem annetajaid poole aasta jooksul ja seda vaid 186! Tuletan meelde, et Konservatiivsel Rahvaerakonnal on praegu liikmeid 8006.
Neist liikmemaksu maksab vaid tühine vähemus, nagu ka teistes erakondades. Kuid tõesti imelik on, et poole aasta jooksul leidub neist annetajaid ainult 186 ja see on veel suurim arv kõigi Riigikogu erakondade hulgas.

Ma saan aru, et kartellparteid elavad ära riigilt ja suurannetajate (neid EKREl pole) rahast ja ei pööragi erilist tähelepanu liikmemaksude ja väikeannestute laekumisele.
Seda ei tohi aga mingil juhul teha EKRE! Toon siinkohal võrdluseks mitte partei, vaid SAPTKi, nad said eelmisel aastal üle 212 000 euro eraisikute annetusi!

Siit selgub, et siiamaani ei ole veel konservatiivid saanud korralikult tööle rakendada kohalikke organisatsioone ning nende kaudu suhelda rahvaga (vaja on usaldada ka keskastme parteijuhte, mitte ainult ülemusi pealinnast), et selgitada erakonna liikmetele uuemat parteipoliitikat ja sihte, samuti õhutada liikmeid tasuma kas või liikmemaksu. Partei peab jõudma iga liikmeni.

Lõpuks tuletan meelde veel seda, et valimiskampaania ajal kulutatud summa 1. koha saamiseks Riigikogus on 39 786 eurot, sellest on teatanud Erakondade Rahastamise Järelvalve Komisjon.

1 kommentaari:

Anonüümne 22. juuli 2016, kell 13:23  

kas võiks teha eraldi artikli, et miks PEAB rahvas arvama, et see kartelli liige, Ekremli Rafffffaliit, eesotsas Moskva Zimarjevitega on üleüldse kuidagigi seotud eestlaste ja rahvuslusega??? 375000 eurot aastas ei ole neile piisav altkäemaks, et kõik protestihääled lukku keerata ??????????
http://www.postimees.ee/3461293/erakonnad-saavad-alanud-aastal-riigieelarvest-ule-5-4-miljoni-euro

üks konkreetne näide, et kartelli kuuluvad kõik 6 "erakonda" ja "fraktsiooni":
http://www.youtube.com/watch?v=Yh3bY8j1Glg

ning kui palju saavad kartellivälised erakonnad toetusi, et rohujuure tasandil midagi täiesti uut üles ehitada? iga KUU umbes 500-600 euri ja 420 tunniga miinuses, pluss maksud ja koormised, sellele samale kartellile, lihtsalt selle nimel, et neid ikka edasi alandataks ja mõnitataks!

kas siinjuures peaks hakkama Lugejale veel lahti seletama, mida tähendab kartell ja selle poolt kontrollitud opositsioon? või tuleks neil enne lasteaed ära lõpetada, et nad nii lihtsast asjast aru saaksid ????

kusjuures Haaveli maine on ka üsna küsitaval tasemel, kui selliseid troppe omaenda rahaga veel juurde nuumab.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP