RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 2. detsember 2016

Abikaasade ühise tuludeklaratsiooni kaitseks

Hea Matti Ilves!

Tahan juhtida Teie tähelepanu artiklile, mille kirjutasin seonduvalt eelmisel nädalal ametisse astunud uue valitsuskoalitsiooni plaaniga võtta abielupaaridelt ära ühise tuludeklaratsiooni esitamise õigus.

Artikkel, mis ilmus algselt ajalehes Eesti Ekspress, on terviklikul kujul kättesaadav ka meie portaalis Objektiiv:


Selgitasin artiklis, miks sellise plaani elluviimine oleks abielu- ja perekonnavaenulik samm, kahjustades eriti selliseid perekondi, kus tulu teenib vaid üks abikaasadest, samal ajal kui teine abikaasa pühendub kodule ja lastele või teistele hooldamist vajavatele lähedastele.

Seda järeldust ei muuda ka tõsiasi, et uus valitsus plaanib tõsta kolmanda lapse toetust 300 euroni. Perekonna väärikust ja elujõudu toetaks tunduvalt enam see, kui talle võimaldataks märkimisväärseid maksusoodustusi, selle asemel, et seada teda üha enam sõltuvusse sotsiaaltoetustest ja -teenustest.

Seega loodan, et olles probleemi teadvustanud ja selle läbi mõelnud, loobub uus valitsus ühisdeklaratsiooni ärakaotamise plaanist, sest see oleks ebaõiglane ja saadaks ühiskonnale pereväärtuste vaatevinklist väga vale signaali.

Aga et probleemi laiemalt teadvustataks, on tarvis seda esile tõsta, mis ongi põhjus, miks ma antud teemal kirjutasin. Selgitasin artiklis probleemi võimalikult lihtsalt ja selgelt, mistõttu olen tänulik, kui jagate artiklit ka oma sõprade ja tuttavatega.

Teid tervitades

Varro Vooglaid
Juhatuse esimees
SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP