RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 25. detsember 2016

Orbán kuulutas välja “mässu aasta 2017”

Viktor Orbán 15. detsembril Euroopa Ülemkogule saabumas. Foto: Thierry Charlier, AFP/Scanpix

Ungari peaminister Viktor Orbán avaldas tunnustust Viie Tähe liikumise edule Itaalia referendumil, brittide Brexitile ja Donald Trumpi võidule Ameerika Ühendriikides ning väitis, et see on alles ülestõusu algus.

Orbáni sõnutsi on ka tema oma erakond Fidesz üks “isetehtud lugu… umbes kümme kuni kakskümmend, või kolmkümmend venda (ingl k guys – toim) ilmusid kuskilt välja, tõusid üles… kuna neil oli villand ümbritsevast maailmast” ja seda oli tarvis muuta.

Ta rõhutas Ungari portaalile 888.hu antud intervjuus, et ka Trump on “end ise üles töötanud” ning ei alusta seetõttu oma lauseid sõnadega “ma tunnen inimesi,” vaid “ma olen seda teinud.”
Orbán ei usu, et rahvaülestõusud globalismi ja eliidi vastu 2016. aastaga ühele poole said. “Ma olen veendunud, et 2017. aastast tuleb mässu aasta,” ennustas ta.
“Kas [globalistid] suruvad selle mässu maha, see on juba teine lugu,” tõdes ta. Aga “järgmisel aastal on valimised Saksamaal, Hollandis, Prantsusmaal. Juhtuda võib nii mõndagi,” jätkas Ungari peaminister.

Ta liigitas mässud kaheks. Üks on töölis- ja keskklassi mäss, mis viis Brexitini, ning teine on “… teatud mõttes rahvuslik ülestõus.”
Ta täpsustas, et tegemist on mässuga “hiilivate Euroopa Ühendriikide propageerijate” vastu, kes rõhuvad “varjupaigaküsimusele ning trügivad sellega riikide suveräänsuse territooriumile.”
Oma olemuselt on tegemist mässuga “poliitilise korrektsuse ja vaoshoituse vastu,” ning “intellektuaalse mässuga häbimärgistamise vastu.”

Küsimusele, kas selles ei peitu vastuolu, kui (Ungaris – toim) võimulolev valitsus end mässajateks kuulutab,  vastas Orbán, et “tõelised vabadusvõitlejad on inimesed, rahvas.”
“Kui me usume Ungarisse, Ungari rahvasse … siis on meil auline tulevik,” lisas Orbán ja rõhutas, et lastele tuleb õpetada “mitte minna kergema vastupanu teed, vaid valida omaenda tee, kui see tundub raske,” sest siis saab maa taas suureks.
“Ameerika, mis on teie sõnum? Teeme Ungari taas suureks!”

Allikas: http://objektiiv.ee/orban-kuulutas-valja-massu-aasta-2017/

1 kommentaari:

Unknown 26. detsember 2016, kell 20:03  

Vähemalt üks riik ja üks juht, kes saab aru mõistest riik ja rahvas! Elagu Victor!



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP