RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 13. detsember 2016

Mart Helme: Riho Terrase seisukohad tõstatavad küsimuse tema sobivusest kaitseväe juhatajaks

Konservatiivse Rahvaerakonna esimees ja Riigikogu riigikaitsekomisjoni aseesimees Mart Helme soovitab kaitseväe juhataja Riho Terrasel kaaluda sobivust oma ametisse.

„Kaitseväe juhataja ei tohi seaduse järgi poliitikasse sekkuda. Selle põhimõtte vastu on Riho Terras korduvalt eksinud. Veelgi skandaalsem on, et Terras ei ole tuttav põhiseaduses sätestatud Eesti riigi eesmärgiga, milleks on rahvuse ja kultuuri säilimine läbi aegade,“ ütles Helme.

„Terrase eelmisel nädalal Eesti Päevalehele väljendatud seisukoht, et Eesti riik ei peaks defineerima ennast keele ja kultuuri järgi, on põhiseadusega selges vastuolus. Kõrge riigiametniku, eriti kaitsevägede ülemjuhataja suust kõlab selline avaldus pehmelt öeldes ootamatult.“
Helme tuletab meelde, et Terras on üritanud poliitikasse sekkuda varemgi, esinedes samuti rahvusriigi ideed kahtluse alla seadvate seisukohtadega.

„Eelmisel aastal rändekriisi alguses rooskas kaitseväe juhataja Eesti inimesi väidetava võõraviha eest. Võõravihas süüdistamine on multikulti-aktivistide lemmiktaktika immigratsioonivastaste rahvuslaste sildistamisel. Terrase kaasajooksmisele vasakpoolse poliitilise propagandaga ei tohiks läbi sõrmede vaadata.“

Helme sõnul tõstatavad Terrase seisukohad küsimuse tema sobivusest oma ametikohale.
„Arvestades korralagedust laevastikus ja lünki Eesti kaitsevõimes, peaks kaitseväe juhataja keskenduma probleemide lahendamisele oma haldusalas. Kui on kiusatus kaasa lüüa poliitikas, tuleks oma ametikoht vabastada seadusest rohkem lugu pidavamale isikule ja kandideerida valimistel näiteks sotside nimekirjas,“ ütles Helme.

UU
FOTO: SANDER ILVEST/POSTIMEES

Allikas: http://uueduudised.ee/poliitika/mart-helme-riho-terrase-seisukohad-tostatavad-kusimuse-tema-sobivusest-kaitsevae-juhatajaks/

2 kommentaari:

Anonüümne 13. detsember 2016, kell 10:16  

Reeturist müüriehitaja rsk!

maks 13. detsember 2016, kell 15:08  

Mis reetur?
Riho Terras kannab vapralt USA presidendi B. Obama ideelist võitluslippu ja tema militaaria on ühtne senaator J. McCaini seisukohtasega, seega kes on Terrase vastu on ka USA vastu. Aga need ongi vaenlased.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP