RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 2. detsember 2016

Multikulti ja üleilmastumise pillerkaar Tallinnas

Tallinnas toimus 29-30.11.16 kahepäevane lõimumisteemaline konverents “Lõimumise väljakutsed radikaliseeruvas maailmas” 

Korraldajate sõnul oli ürituse eesmärk tuua koos rahvusvaheliste ekspertidega lõimumispoliitikasse värskeid ideid, mis haaraksid nii haridussüsteemi, majandus- ja tööjõuturuarenguid kui ka ühiskonda laiemalt.

„Eestis elab ligi 200 eri rahvuse esindajat ja see on meie riigi tugevus. Lõimumise eesmärk on avatud, turvaline ja sidus ühiskond ning selle saavutamine on valitsuskoalitsiooni selge eesmärk. Tunnustan Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutust Meie Inimesed huvitava rahvusvahelise konverentsi korraldamise eest. Avalik ja laiapõhjaline arutelu lõimumise teemadel võimaldab meil leida valdkonna edendamiseks uusi ideid ning valdkonnas tegutsejatel teha veelgi tihedamat koostööd,“ ütles konverentsi avav kultuuriminister Indrek Saar.

Esimesel konverentsipäeval toimus mitmekesise tööturu väljakutseid ja kasutegureid käsitletav arutelu, milles osales Suurbritannia Bradfordi Ülikooli mitmekesisuse professor Uduak Archibong. Tema sõnul muudab üha kiirem tehnoloogiline areng, üleilmastumine, sisseränne, vananev töötajaskond ning suurenev vajadus haritud ja pädevate töötajate järele mitmekesisuse ning kaasamise rolli töökohal. „Ülemaailmsete kui ka piirkondlike demograafiliste muutuste valguses oleneb organisatsiooni kasvusuutlikkus töötajatest, kes mõistavad paremini teenindatavate klientide ja kogukondade eri taustu,“ sõnas Archibong. Arutelus osales ka ettevõtja ja riigimees Raivo Vare, kelle kinnitusel on Eesti suurimaks mureks kvalifitseeritud tööjõu nappus. „Lisaks mõjutab Eesti riiki ja tööjõuturu ühtlasemat arengut üha suurenev regionaalne ebavõrdsus,“ lisas Vare.
Konverentsile oli kutsutud esinejaid Kanadast, Suurbritanniast, Saksamaalt, Norrast, Taanist, Rootsist, Soomest ja Eestist. Konverentsi toimumist toetasid kultuuriministeerium ja partnerorganisatsioonid Briti Nõukogu, Kuninglik Norra saatkond, Kuninglik Taani saatkond, Tallinna Ülikool jt.

Eesti rahvuskonservatiivsed ringkonnad aga “globalistide peost” vaimustuses polnud. “Multikultuursust, globalismi ja allaheitlikust soosiv propaganda on rahvusriikidele ohtlik. Töökäte puudumine tuleb lahendada kas robootika, IT-lahenduste, eestlaste tagasirände, suurema iibe või mõne muu meetodi abil, mitte massilise tööjõu ekspordiga. Kogu Euroopa halb kogemus karjub meile sellest kõrva. Kuigi neoliberaalne ideoloogia on saanud tõsiseid tagasilööke nii Brexiti kui ka Trumpi võidu näol, ei väsi teatud ringkonnad visalt propageerimast pooltõdesid, mis olid populaarsed küll paarkümmend aastat järjest, kuid hakkavad lõpuks oma ideelisse pankrotti jõudma. Kogu Läänemaailmas koguvad aga aina enam toetust uusparempoolsed rahvuslik-konservatiivsed ideoloogiad, ” arvab EKRE fraktsiooni nõunik Riigikogus Urmas Espenberg.

“Mulle jäi arusaamatuks kellegi Kanada Queensi ülikooli emeriitprofessori John W. Berry lalin sellest, et eesti noored peavad õppima rohkem vene keelt, et toimuks lõimumine, aga vastupidist protsessi kaugeltsaabunud “ekpert” justkui ei näinud. Tekkis küsimus, kas enamuse allaheitlikkus vähemustele ongi kogu lõimumise põhimotiiv? Nii võib ju üsna kiirestii jõuda väiksemate rahvuste kadumisele, ” lisab Espenberg

BNS- UU
FOTO: PM/Scanpix (Illustreeriv)  – eestlannast moslem KAIRIT NASSIR aitab Šotimaal pagulasi lõimida.

Allikas: http://uueduudised.ee/yhiskond/multikulti-ja-uleilmastumise-pillerkaar-tallinnas/

2 kommentaari:

Lesko 2. detsember 2016, kell 15:06  

Kes see rahastab sellist jama? Mulle ei jäänud silma loost. Rahaline toide tuleks ära lõigata siis ei toimuks selist jura

Anonüümne 3. detsember 2016, kell 09:31  

Kogu selle teema sisuline pool - alates avakõne pidajast, ettekannetest ja soovitustest - üdini ideoloogiline propagandistlik VALE.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP