RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 20. oktoober 2013

MATTI ILVES: E.-N. KROSS KUULUTATI INTERPOL´I POOLT ÜLEMAAILMSELT TAGAOTSITAVAKS!

"Postimees" kirjutab: "Rahvusvaheline politseiorganisatsioon Interpol kuulutas reedel ülemaailmselt tagaotsitavaks Isamaa ja Res Publica Liidu Tallinna linnapea kandidaadi Eerik-Niiles Krossi.
Venemaa võimude taotlust Krossi rahvusvaheliste tagaotsitavate nimekirja lisamist kaua aega poliitilistel põhjustel eiranud Interpol muutis reedel ootamatult oma seisukohta. Krossi nimi lisati ametlikult oma koduleheküljel rahvusvaheliste tagaotsitavate nimekirja."

See on tõline löök IRL-ile ja kartellierakondadele üldiselt. Sest IRL käitub jälle parlamendierakondadele omaselt ja asub Krossi kaitsma, see on kõige hullem mida teha saab.
Tuleks käituda sarneselt EKRE-le, kui alusetute süüdistuste osaliseks sai Tartu linnapea kandidaat Henn Käärik, siis erakond taandas Käärik´u koheselt ja tõde selgub tõenäoliselt alles kohtus. "Postimees": "Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) leiab, et eile Interpoli poolt tagaotsitavaks kuulutatud Tallinna linnapeakandidaat Eerik-Niiles Kross (IRL) peaks end valimistelt taandama."

Eriti kummalised tunduvad Krossi õigustamiskatsed parteijuhtide ja erakonnakaaslate poolt, näiteks Laar on teatanud, et Krossi juhtum kinnitab Savisaare häid sidemeid Venemaal; samuti ütles erakonna esimees Reinsalu, et tegu on Venemaa sekkumisega Tallinna valimistesse! Veel teatati (Vikerraadio), et tegu on Venemaa eriteenistuse palgal olevate isikute astetatud teatega Interpoli kodulehele, enam lollimat asja ei ole võimalik välja mõelda ja see näitab, et IRL-i tegelased on täielikus segaduses.
Eerik-Niiles Krossi tagaotsimiskuulutus. Foto: Interpol

Sisuliselt on asutud süüdistama mõjuvõimsat Interpoli Venemaa käepikenduseks- ja hüpiknukuks olemises! Võib arvata, et sellised süüdistused ei lõppe ka IRL-ile hästi. Interpol on kaalunud Krossi tagaotsitavaks kuulutamist juba pikka aega ja kindlasti põhjalikult, ning ilmselt on selleks ka kaalukad põhjused, seda toetas ka Interpoli sõltumatu komisjon. Isegi meie Keskkriminaalpolitsei peab Krossi tagaotsimist Intepoli poolt põhjendatuks. Venemaa süüdistab Krossi kaubalaev Arctic Sea kaaperdamises, millised süüdistused talle veel esitatakse pole praegu teada.
Krossi kahtlastest äridest on eestlased juba ammu teadlikud, võtame või tema ja mõne partneri poolt asutatud "Infobüroo Frimus" (http://www.firmus.ee/), mis keskendub just personali tausta uurimisele ja personaliriskide hindamisele, sisuliselt on see äriluure, mis paljastab ka teiste firmade ärisaladusi personali võimekuse osas.

Lõpuks üks küsimus: kuidas saab Tallinna linnapea olla isik, kes on rahvusvaheliselt tagaotsitav ja kellel on seetõttu võimatu Eestist välja sõita?

P.S. On äärmiselt üllatav, et ERR ja ETV lubas linnapeade valimissaatesse ülemaailmselt tagaotsitava ja kelle liikumine teistesse riikidesse on sisuliselt suletud võimaliku arreteerimise pärast. Tundub, et ERR-ETV täidab lihtsalt poliitilist tellimust ja ei ole oma otsustes vaba.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP