RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 14. oktoober 2013

MATTI ILVES: KÄIB SÕDA KULTUURIPÄRANDI JA AJALOO VASTU

Nüüd on juba täiesti selge, et käib sõda rahvaste kultuuripärandi ja ajaloo vastu. Sellise sõja eesmärk näib olevat kirjutada ümber riikide ja rahvaste ajalugu vastavuses Uue Maailmakorra kehtestajate eesmärkidele. NWO ei ole ka eestlastele enam mõiste, mida seostatakse vaid poolhullude vandenõutereetikutega, kuna Lennart Meri 2013. aasta rahvusvaheline konverents viidi läbi deviisi all: "The North-South Split – Managing a New World Order", Põhja-Lõuna lõhe - Juhtiv Uus Maalimakord.

Mis lubab meil teha sellise järelduse? Aga see, et viimaste sõdade ajal on pööratud erilist tähelpanu riikide ja võib ütelda, et terve maailma kultuuripärandi hävitamisele. Seda ei ole teinud revolutsionäärid, mässulised, või lihtsalt röövlid sõja või mässu tingimustes. Sest nüüd on selgunud, et röövimise ja hävitamise taga seisavad hästi väljaõpetatud üksused, kes teavad täpselt, mida röövida ja mida hävitada. Toon nüüd mõned näited viimaste sõdade ja "revolutsioonide" ajast.

IRAAK. Sõja koledusi hinnatakse tavaliselt inimohvritega, kuid see sõda paistis silma erakordse kahjuga, mida tekitati kultuuriväärtustele. 11. ja 12. aprillil 2003 rüüstati ja tühjendati Bagdadis Iraagi Muuseum. Kusjuures muuseumi töötjad kutsusid korduvalt USA sõdureid seda valvama, valve alla võeti muidugi Naftaministeerium ning Siseministeerium. Bagdadi Iraagi Muuseumi kogusid on hinnatud sama headeks kui vastavad Briti Muuseumi kogud. Samuti põletati maha Iraagi rahvusraamatukogu koos oma hindamatute ajalooliste dokumentidega ja käsikirjadega.
Hävitustööd ei teostanud ainult marodöörid, vaid nagu nüüd on selgunud, oli nende hulgas ka vastavalt väljaõpetatud üksus. Iraagi teadlaste viimase 100. aasta jooksul teostud tööd lihtsalt põletati ja arvutid purustati. Üksusel olid tõendid Maailma Kultuuripärandi Kaitse Organisatioonilt, hiljem selgus, et sellist asutust ei ole üldse olemas. USA oli hiljem sunnitud vastutuse võtma, et ei kaitstud piisavalt arheoloogiakogusid ning hindamatuid raamatuid ja oldi valmis hiljem isegi vabandama.
Nii hävitati Iraagis 8000 aatat ajalugu.

AFGANISTAN. Katkend Reuters´i teatest: "Puhta islamiriigi poole pürgiv Taliban teatas veebruari lõpul otsusest hävitada kõik riigis leiduvad kujud. Ei hoolitud ka rahvusvahelistest palvetest säilitada Afganistani rikas kultuuripärand. Maailma tähelepanu keskendus kahele Bamiyani provintsi Buddha kujule. Üks neist oli 53 ja teine 38 meetrit kõrge ning mõlemad raiuti liivakivikaljust välja umbes 1500 aasta eest."
Teatavasti oli nende kujude hävitamine pikk protsess, kuna dünamiidiga neid lõhata ei õnnestunud. Talibanil õnnesuts kujud hävitada alles väidetavalt ameeriklaste käest saadud ülitugevat lõhkeainet plastiiti kasutades! USA ja Talibani kohati isegi soojad suhted ei tohiks olla meile enam saladuseks.
EGIPTUS. CNN teatab, et revolutsiooni käigus süüdati juhuslikult Kairos raamatukogu Scientific Center (Teaduslik Keskus) koos 200 000. väärusliku raamatuga. "Egiptus on kaotanud suure osa oma rahvuslikust ajaloost ja haruldastest raamatutest ", sõnas peaminister Kamal Ganzouri.
Tulekahjus on ka hävinud algne käsikiri "Kirjeldus Egiptusest ", asendamatuid kaarte ja ajaloolisi käsikirju mis olid konserveeritud paljude põlvkondade teadlaste poolt.
Kannatada on saanud ka Kairos asuv Egiptuse Muuseum. "Postimees" kirjutab: "Kui Egiptuse Muuseumist suurt midagi näpatud pole ning kahjustatud väljapanek on enam-vähem taastatav, siis teiste muuseumide vara on juba röövitud ning hoopis julmemalt hävitatud, vahendab National Geographic."

Ka Eestis on juba ajaloo ümberkirjutamine alanud, õnneks ei ole selle käigus veel mingeid tegeliku ajaloo tõendeid püütud või jõutud hävitada ja on piirdutud vaid ajaloofaktide tõlgendamisega Euroopa Liidule meelepäraseks. Aga ma üldse ei imesta kui tulevikus leiab aset ka neomarksistlikus föderatsioonis hävitustöö, mis sarnandb nõukogudeaegsele, kui meil hävitati Aivo Lõhmuse kokkuvõtvate andmete kohaselt Nõukogude võimu poolt 20–26 miljonit raamatut (+ veel ajakirjad).

Need on ainult mõned näited viimastes sõdades ja revolutsioonides hävitatud kultuuripärandist. Kas keegi veel usub, et sarnane hävitistöö on puhas juhus? Mina küll nii ei arva.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP