RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 19. mai 2015

80% türklastest Saksamaal elab abirahadest

Türklased toodi Saksamaale lihttöölistena, kes pidid pärast töölepingu lõppemist riigist lahkuma. Nii see aga ei läinud, kirjutab European Guardian.

Saksamaal elab juba 3 miljonit türklast, kellest 2,5 miljonil on Saksa kodakondsus ja suurem osa neist on konservatiivsed moslemid.
Vähestel Saksamaa türklastel – umbes 20 protsendil – on alaline töökoht. Ülejäänud 80% elavad riiklikest abirahadest (Hartz IV). Nende lastest 70 protsendil ei ole põhiharidust, sest nad on enne selle omandamist koolist lahkunud.
Saksamaa sotsiaalsüsteem annab igale täiskasvanud kodanikule, kes ei suuda tööd leida, 482 eurot kuus. Lisaks saavad vanemad iga alla 18-aastase lapse eest 200 eurot. Kinni makstakse ka nende üür, kütte- ja elektrikulud, tervisekindlustus ja sõidurahad.
“Abirahad võimaldavad nii mõnelgi türklasel osta maja või korter ja kallis auto nagu Mercedes või BMW,” sõnab türklasi oma kinnisvaral majutav Klaus.
Näiteks 46-aastane Kamal elab oma 42-aastase naise Shadiaga. Neil on kümme alaealist last ja Hartz IV toob neile sisse umbes 3000 eurot kuus. Üür, ravikulud, transport, küte jne makstakse riigi poolt kinni.
Kamal ei ole kunagi käinud tööl, lõpetanud kooli ega õppinud eriala. Nüüd on ta enda väitel haige ja ei saa tööd otsida. “Ta on terve,” teatab Klaus. “Kord ütles ta mulle – milleks käia tööl, kui ma elan ilma selletagi hästi ära?”
Kamali naaber Dietrich töötab kirjakandjana. 8-tunnised tööpäevad toovad talle kuu lõpuks napilt 800 eurot. Selle raha eest peab ta maksma oma üüri ja muid arveid. Kätte jääb umbes 400 eurot.

2 kommentaari:

Taivo 19. mai 2015, kell 11:28  

Eks sama saatus hakkab ka meid tabama kui me ei suuda kindlalt vastu seista Eesti rahva vastu suunatud genotsiidile. Praegune võimul parasiteeruv nomeklatuur tuleks riigi ja rahva reetmise eest kohtu alla anda ja vastavalt oma tegude raskusastmele ka karistada.

Matti Ilves 19. mai 2015, kell 11:35  

Õige Taivo!



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP