RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 27. mai 2015

MATTI ILVES: MIKS LAHKUVAD EESTIST EELKÕIGE NOORED NAISED?

Viimasel ajal olen mitmelt poolt kuulnud, et Eestist lahkuvad eelkõige noored haritud naised. Statistikaameti andmetel on Eestist lahkunud naiste arv viimaste aastatega hüppeliselt kasvanud, seitsme aastaga on 4661 mehe kõrval lahkunud 10 777 just noort naist. Sellise olukorra pikemaajaline kestmine kiirendab oluliselt eestlaste väljasuremist.
Miks on siis olukord selline? Vastus on väga lihtne, nad lähevad otsima endale võrdväärseid - haritud mehi! Ja loomulikult ei peata siin neid rahvustunne ega kodumaaarmastus, vaja on leida abikaasa, kellega oleks kõrgharitud naisel ka huvitav ja jätkuks teemasid vestlusteks. Tõesti ei kujuta hästi ette haritud naise elu algharidusega töölisega, abielu peab ka haridustasemelt olema võrdne ja nii jäävadki enamuses selliseid naisi Eestile kadunuks.

Miks on siis meeste haridustase palju madalam kui naistel? Viga on tehtud juba ammu ja viga on meie haridussüsteemis, mis ei toeta meeste haridust.
Eesti koolides on hariduskorraldus täiesti valedel alustel ja tagajärjed on nüüd juba hästi näha, nimelt õpib kõrgkoolides (2011. aasta andmed) kaks korda rohkem naisi kui mehi. Praegu aga ainult 4. aastaga on olukord veelgi hullemaks muutunud ja meil omandab kõrgharidust juba 70% noori naisi ja mehi ainult 30%.  Mitte keegi ei löö sellise ebanormaalsuse peale häirekella, tegelikult peaks siin lausa karjuma!

Ümber tuleb korraldada meie haridussüsteem ja lammutada nn. ühtluskool. Kuidas me peaksime siis tegutsema? Kooliaeg tuleks jagada kolme ossa, algkool, progümnaasium ja gümnaasium. Juba progümnaasiumist alates tuleks tüdrukuid-poisse hakata eraldi õpetama. Tüdrukud arenevad teatud vanuses kiiremini ja paljudel poistel tekkivad raskused. Tüdrukutel kestab puberteet, mil lapsest saab täiskasvanu maksimaalselt kuni 16. eluaastani, poistel kuini 19. eluaastani ja mõnede teadlaste arvates see vahe järjest süveneb.
Eraldi õpetamisel jäävad poisid poisteks ja tüdrukud tüdrukuteks, ning ei võta üle teatavaid vastassugupoole omadusi, tugevnevad ka tulevikus loodavad perekonnad.

Vaid selline kool annaks ka poistele võimaluse omandada kõrgharidust võrdselt tüdrukutega ja noortel naistel poleks põhjust minna otsima abikaasasid välismaale. Teada on, et segarahvslikud abielud ei ole kunagi eriti harmoonilised. Sellist levinud juttu, et noormehed soovivad kiirelt raha teenida ja jätavad seepärast haridustee pooleli ei saa aga tõsiselt võtta.

Ema pilt tütarlastegümnaasiumi päevilt Rakveres:
Isa pilt, ülikoolis õpiti jälle kenasti koos:

1 kommentaari:

Unknown 9. november 2015, kell 22:35  

Tundub, et Eesti on pandud kümnist maksma lisaks ka naiste näol.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP