RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 12. mai 2015

Kaitskem üheskoos perekonda: Ettevalmistus vihakuritegude keelu laiendamiseks karistusseadustikus

Pangem tähele, kuidas valitsus ja meedia hakkavad nüüd ilmselt suhtekorraldusfirmade abiga tegema üha intensiivsemalt propagandat avaliku arvamuse ettevalmistamiseks nn vihakuritegude keelu laiendamiseks karistusseadustikus. Ainüksi retoorika, mida kasutatakse, on muljetavaldav – vaid mõnikümmend aastat pärast Nõukogude Liidu kokkuvarisemist avaldab riiklik meedia jälle lugusid, kus kutsutakse üles nn vihamõtteid ühiskonnas maha suruma ja välja juurima.
Küsimus ei ole muidugi selles, nagu ei peaks tõelist vaenu õhutamist (nt avalikke tõsiseltvõetavaid üleskutseid vägivallale) ohjeldama. Küsimus on selles, et meil on siin tegu millegi sootuks muuga – lootuse ja püüdlusega kriminaliseerida vaenu õhutamise keelamise ning sallimatuse ohjeldamise kattevarjus kõikvõimalike ideoloogiliselt sobimatute seisukohtade avalik väljendamine.
Just sama eesmärki on väljendanud th ka peagi erru minev võrdõiguslikkuse komissar Mari-Liis Sepper, kelle arvates peaks olema karistatav ka nt nn seksuaalvähemuste õiguste "pisendamine" (mida iganes see ka ei tähenda). Ja hiljuti kutsus vihamõtete "eos lämmatamisele" üles reformierakondlane Rait Maruste. Seda, kui loominguliselt, salakavalalt ja ühekülgselt oskavad progressiusu fundamentalistid vaenu õhutamise keeldu laiendavalt tõlgendada, et ideoloogiliselt ebamugavaid positsioone avalikus arutelus “eos lämmatada”, teame mitmete lääneriikide kogemusest liigagi hästi (ilmselt kirjutan sellest peagi lähemalt).
On täiesti selge, et kui igati normaalseid maailmavaatelisi seisukohti (a la perekond on mehe ja naise vaheline liit, homoseksuaalsed suhted on ebamoraalsed, massiline islamiimmigratsioon on ühiskonnale kahjulik) ei saa enam avalikult väljendada ilma, et peaks riskima kriminaalkaristusega, siis on ühiskonnas midagi väga valesti läinud ning ei ole vähimalgi määral liialdus rääkida ideoloogilisest diktatuurist.
Ühesõnaga: olgem valvsad, et vihamõtete väljajuurimise õilsa loosungi all ei kõrvaldataks ka kodanike elementaarset õigust seista oma maailmavaateliste tõekspidamiste eest ning teha seda ilma karistuse hirmuta nii eraviisiliselt kui ka avalikus arutelus. Ilmselt seisab meie ühiskonnal ees tõsine võitlus sõnavabaduse säilitamise eest.
http://uudised.err.ee/v/arvamus/598f974b-de23-484e-9dd8-106d99f66b38

Allikas: Facebook

1 kommentaari:

Anonüümne 12. mai 2015, kell 23:39  

Ja milline orgia leiab aset Sten Tamkivi Memokraadi-kirjutises: valed mõtted tuleb peadest välja juurida. Säärase räigusega ei pestud aju isegi mitte nõukogude ajal.

Kartkem, inimesed! Varsti hakkab juhtuma. Võiks raha kokku klappida ja maksta mõnele, kes räägiks, kust tegelikult raha tuleb ja kes selle kultuurimarksistliku jaburduse niite tegelikult tõmbab.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP