RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 4. mai 2015

Risto Tanner: Kiri "Postimehe" arvamustoimetajale

Täna ma postitasin alljärgneva teksti Postimehe arvamustoimetajale Korv'ile vastukajaks Remsu artiklile 30.04.
Migrandid nuiaks poliitilises võitluses.

Ma olen doktorikraadiga teadlane, õlut olen maitsnud vist ainult paar korda elu jooksul. Loen Postimeest ja imestan. Mis õiguse või õigluse nimel klassifitseerib hr. Remsu (30.04) mind kui EKRE valijat mõnitades “kuueklassilise haridusega õllesõbraks”?
Põhjust pole raske läbi näha. Remsu teenib alandlikult valitsevat poliitilist klikki, kes on nüüd häiritud uute poliitiliste rühmituste jõudmisest Riigikokku ja vallandanud nende vastu ohjeldamatu laimukampaania.
Aga hr. Remsu on tark inimene ja mõistab minu meelest õigesti asja olemust: “Meie probleem olgu, kuidas panna Mustafa või Gulnara eesti keelt rääkima, Kalevipoega ja Vabadussõda austama. Ja see on võimalik, sõltumata nende nahavärvist ja usutunnistusest….”.
See mitte “olgu” vaid ongi meie Eesti riigi suur probleem. Rohkem kui 20 aasta jooksul pärast taasiseseisvumist pole meie juhtivad poliitilised erakonnad okupatsioonivõimude poolt siia asustatud migrantide sellise integreerimisega hakkama saanud. Kui nüüd EKRE vastustab uute migrantide täiendavat vastuvõtmist, siis ei tulene see mingist rassivihast või sallimatusest teiste rahvaste vastu, vaid usaldamatusest poliitilise võimu vastu, kes pole migrantide integratsiooniga seni hakkama saanud vaatamata paljusõnalistele lubadustele ja suurtele rahaeraldustele selleks. See pole mitte ainult EKRE vaid suure osa Eesti rahva usaldamatus, mis nüüd EKRE Riigikogusse on viinud. Näidaku meile hr. Remsu koos poliitikutega, keda ta teenib, et nad tõepoolest on pannud meie Ivan Ivanovitšid ja Ljudmila Ivanovnad “eesti keelt rääkima, Kalevipoega ja Vabadussõda austama”, “see on võimalik sõltumata nende nahavärvist ja usutunnistusest”, kinnitab ju hr. Remsu! Selleks pole tõesti palju muud vaja, kui poliitilist tahet kaotada rahvuslik ja keeleline segregatsioon Eesti haridussüsteemis, kõik muu loksub siis paika loomuliku arenguna. Kui see “tegemata töö”, nagu seda nimetas EKRE esimees Mart Helme ühes Eesti Raadio valimisdebatis, ükskord tehtud saab, siis ei ole meil EKRE-ga ka midagi Mustafa või Gulnara kutsumise vastu Eesti riiki elama. Jõudu ja edu selleks tänuväärseks tööks, koalitsioonipoliitikud Toompeal! Seni aga ärge palun varjake omaenda saamatust opositsioonile rassistlike süüdistuste kaelamäärimise taha, ärge kasutage sõjapõgenike õnnetust ära oma poliitilises võitluses võimu pärast siin riigis.

Risto Tanner
EKRE valija

Allikas: Facebook

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP