RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 1. mai 2015

Martin Helme: piirilepingu ratifitseerimine on julgeolekuoht, Õhtulehest

Siim Randla, 27. aprill 2015,
Martin Helme (Arno Saar)

 - pics/2015/04/44848_001.jpg
Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna aseesimees Martin Helme leiab, et Eesti-Vene piirileppe ratifitseerimine ohustab Eesti julgeolekut: me loobume oma järjepidevusest, oma territoriaalsest terviklikkusest, rikume ise oma põhiseadust, vastu ei saa aga mitte midagi.

"Praegusele Eesti-Vene piirilepingule tuleb iga hinna eest kriips peale tõmmata," ütleb Martin Helme.

Sellel lepingul on nii palju halbu aspekte ja praktiliselt mitte ainsatki positiivset, et selle ratifitseerimine on väga tõsine riigi ja rahvuslik kahju, ütleb ta. "See on põhiseadusevastane. Selleks, et allakirjutatud lepinguga ette nähtud piirijoont saaks üldse kehtima panna, tuleb kõigepealt muuta põhiseadust, kus on selge sõnaga ja üheselt öeldud, et maismaapiiri määrab kindlaks Tartu rahu.

Seega loobume oma järjepidevusest, oma territoriaalsest terviklikkusest, rikume ise oma põhiseadust, vastu ei saa aga mitte midagi. Tekib küsimus, miks nii paljud meil seda lepingut küll tahavad?" imestab Helme.

"Elu on näidanud, et oleme 24 aastat saanud hakkama kontrolljoonega, meid võeti sellega NATOsse ja ELi, võime rahulikult oodata 23 järgmist aastat, et saada parem kokkulepe ja kui vaja, siis veel teist samapalju. Riigi huvide ja rahvusliku julgeoleku kaitsmisse tulebki suhtuda nii pika perspektiiviga."

Allikas: http://www.eesti.ca/martin-helme-piirilepingu-ratifitseerimine-on-julgeolekuoht-ohtulehest/article44848

4 kommentaari:

Anonüümne 1. mai 2015, kell 12:07  

Tasapisi hakkavad eesti rahva Kalevipojad ärkama. Iga Helme avaldus teeb südame soojaks ,sest tal on kõigele eluterve lähenemine...Aga rahvareeturid on tugevad ja end hästi positsioonidele sisse söönud, kas jätkub tal jõudu?

Anonüümne 1. mai 2015, kell 15:34  

Lisan veel :austusväärne Matti Ilves!Kuna EKREga seotud ürituste(tõrvikurongkäik, aktsiisimiiting)teave on meedias tihti vastukäiv,ülekanded häirivalt segadustkülvavad, siis kas oleks Teil võimalik avaldada taolistel üritustel esitatud kõnesid laiemale ringile?Kas või osaliseltki?

maks 1. mai 2015, kell 20:22  

Martin ilmselt loodab,
et Venemaa variseb kollapsisse ja siis Eesti võtab Petserimaa ja Naroova taguse tagasi. Tore , aga kes seal elama hakkavad, kaugemale Jõhvist eestlasi ei saa jätkuma ja rahva kängumine jätkub. Eesti saab siis veel oma 60 000 venelast juurde.
Kui Hodorkovsky saab presidendiks ei tule alade tagastamine kõne alla ja USA emissar Hodorkovsky avab viisavabad piirid kohe Eestiga. Kohe!Mõelge!

Anonüümne 2. mai 2015, kell 08:03  

Martin ilmselt ei looda seda.Peameedia poolt rahvale pähe taotud ideed võivad olla suisa kahjulikud . Venemaal seisavad pooltühjana Siber ja tundraalad kuid vene valitsus ei kipu paanitsema ja neid alasid rahvastama või ära kinkima. Kaug-Idas on massiliselt ja ebaseaduslikult üle vene piiri imbunud sadu tuhandeid hiinlasi kes elavad seal ja ei kavatsegi hiinasse naasta -vene valtsuse poliitika ei näe ette nende alade kinkimist hiinale sellel põhjusel, Vaid Eesti riiki valitsevad "lehtsabad" püüavad läbi suruda sigaduse.Hirmutada hodorkovkyga on mõttetu, sel isikul pole venes piisavalt tugevat seljatagust, pealegi on ta vist juut.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP