RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 4. mai 2012

MATTI ILVES: SILDISTAMISEST

                                      "Populist " T. Soini kohtumisel mittepopulistidega

Vabaduse saabudes arvasin naiivselt, et nüüd lõpuks on lõppenud siltide kleepimine. Jah, mõned aastad oligi selle kohapealt üpris rakulik, kuid varsti algas see täie hooga uusesti peale, esialgu küll sisepoliitikas. Aga nüüd, Euroopa Liidu tingimustes on sildistamine võtnud lausa globaalsed mõõtmed!
Pole ka siin midagi imestada, sest EL-us on valitsev ideoloogia neomaksistlik. Kasutatakse põhiliselt kolme silti: paremäärmuslased, populistid ja marurahvuslased. Millegipärast ei räägita üldse aga vasakäärmuslusest, aga see on ka arusaadav.

"Marurahvuslikud ja äärmusliikumised on tõusuteel, paljud neist süüdistavad "Brüsselit" halbades uudistes," kirjutas E Liidu president van Rompuy Twitteris BNS-i vahendusel. Varem oli ta süüdistanud kõiges halvas rahvuslike eripärasid ja rahvusriike.
Ikka ja jälle jõuame sinna, et on üks ja õige mõtlemine, ning kõik teised mõtteviisid on taunitud. Ega asjata ei jõudnud KaPo aastaraamatusse tuntud euroskeptik professor Ivar Raig. See pidi olema kõikidele EL-tu mittepooldavatele kodanikele selgeks ja ühemõtteliseks hoiatuseks.

Prantsumaa äsjastel presidendivalimistel tegi esimises voorus korraliku tulemuse Rahvusrinde esinaine Marine Le Pen, keda toetas 18.27% valijatest (3.koht) ja meedia mimetab teda järjekindlalt paremäärmuslaseks. Milles siis see paremäärmuslus väljendub? Räägitakse, et võõravihas, kuna ta tahab vähendada sisseräännu kvoote - praegu 100 000 aastas - tervelt 10 korda. Aga, kas siis paremäärmuslase silti pole ka väärt Sotsialistliku Partei kandidaat Francois Hollande (võitis 28.44%-ga), kes samuti lubas karmilt piirata sisserännet.

Populistlikeks nimetatakse aga kõiki erakondi, kelle seisukohad ei ühti täielikult Euroopa Liidu suunistega ja on üldse ajakirjanikele kuidagi arusaamatud, kuigi sageli ei olda nende parteide programmidega üldse tutvutud. Heaks näitks on siin Soome Perussuomalaiset, keda meie kartellimeedia tembeldab pidevalt populistlikuks.

Nii jõuame tõelise absurdini ja seda see E Liidu meelne poliitika ongi.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP