RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 6. aprill 2016

Nõmme TV: Martin Helme, arutelu valimisseaduse üle


Eelmise nädala sündmused [23 märts 2016]  Brüsselis varjutasid mitmeid olulisi siseriiklikke arutelusid, milledest üheks oli arutelu valimisseaduse üle. Millal lõppeb Eestis valmismäng ning tulevad esimesed tõeliselt demokraatlikud ja põhiseadusega vastavuses olevad valimised?

_____________

Suurendamiseks klikkige tabelil
M.I.

5 kommentaari:

Anonüümne 6. aprill 2016, kell 13:57  

Ei mõista valimisea langetamise vajadust, kuna valima võivad minna noored, kes võimul olnud poliitikute alustamise ajal olid alles jõnglastena kommipoes nätsu ostmas ega saanud maailma asjadest midagi aru. Ei mõista elu isegi paljud täiskasvanud valijad.

Valija annab oma häälega subjektiivse, adekvaatse hinnangu tegutsenud poliitikute ning erakondade suhtes.

Valimisiga peaks olema seotud isiku vastutusega riigi ees, mida nii noor laps ei saa kindlasti olla.

Miks on Presidendi ametikohale kandideerijal vanuseline tsensus, siis võiks juba sellegi kaotada ning me võime saada umbkeelse, verinoore ei tea missuguse etnosega ja hiljutise keerulise lapsepõlve mõjutustel teadmata vaadetega tegelase?

Liberastid korrutavad, et kõik on võrdsed ja kedagi ei tohi vastavalt põhiseadusele diskrimineerida. Seda nad pole tähele pannud, et põhiseadus ise sätestab paljugi *diskrimineerivat*, näiteks vanuselised tsensused ja muud vajalikud piirangud. Veelgi vähem suudetakse mõista, millest räägib preambula.

Eesti üks suuremaid probleeme on süstemaatiline põhiseaduse rikkumine, mida isegi õigusorganid ei kavatsegi märgata.

Anonüümne 6. aprill 2016, kell 14:46  

Koalitsioonivõimul on huvitav loogika. Täisealisi peetakse ebakompetentseteks ehk rumalateks riigi eest otsuseid langetama, ometi on koalitsioon just tänu just nende samadele vanainimestele võimul, tuletame meelde e-häälte arvu koalitsiooniparteidele.

Teiseks, kui rahvastik vananeb, peaks tegelema hoopis rahvastiku küsimusega ja seda nii väljarände kui sündivuse teemal, et eesti rahvas tunneks piisavalt perspektiivi ja reaalset riigi toetust. Miks ei tegeleta sotsiaalharta sissetulekute osa ratifitseerimisega, kui nii läänelikud ja trendikad ollakse?

Olge lahked, selle asemel räägitakse miljonist pagulase või mis iganes tulnuka sissetoomisest. Siit võime teha otsese järelduse, et koalitsioon annaks kiirkorras neile valimisõiguse ning veelgi enam, rahastaks meie kõigi taskust näiteks ISISe allkontori ehk trendika uuskoalitsiooni loomist?

Kui koalitsioon teeb rõõmuga vahet erinevate inimeste töötatud aastatel, võiks e-hääled olla koefitsiendiga 0,25. Miks ka mitte, kui kaks inimest rügavad tööd teha ja üks saab murdosa tööaastat endale tööstaažiks, siis võiks ju e-hääl olla 0,2 häält. Keegi ei sunni inimest e-hääletama. Iga valija teadku, et kui otsustab ebausaldusväärse valimissüsteemi ehk e-hääletamise kasuks, tema hääl saab 0,2 tavahääletaja häälest. Las siis vaatame, kuidas tulemused kujunevad.

Olgu inimeste represseerimine tööaastate jagamise kaudu lõpetatud ning kahjud tagantjärele hüvitatud (riigivastutuse seadusega, ootame lõpuks ometi reaalseid süüdlasi, mitte poliitilist vastutust), või e-hääled muutugu 0,2 väärtusega häälteks. Kui otsustanud isikud ei suuda kahjunõudeid tasuda, olgu nad vähemasti süüdi mõistetud ja poliitiliselt avalikult teada.

Ühetaolised valimised on sõnakõlks. Siin aitaks ainult valimiste avalikuks tegemine (iga inimese hääl on arvel, avalik ning avalikus registris - inimene vastutab oma häälega riigi käekäigu eest), teiseks valikuks olgu valimiskastide juures tonnide kaupa sedeleid ja ülikindel süsteem segaduste vältimiseks, kui valijad hakkavadki soovima täpselt niisamuti just antud häält tühistada ning muuta?

Palun koalitsioonil selgitada täpselt ja detailselt, kuidas avatakse valimiskast ning tagastatakse valimissedel, pitseeritakse uuesti valimiskast kinni ning lubatakse valijal uuesti hääletada?

Elame ebaseaduslikult valitud võimuga riigis, kus rahvast sõimatakse ning irvitatakse sõnumitega stiilis meil on häbi.

Tehke ettepanek e-kompromissiks ning olgu e-häälel katet 0,2 täishääle ühikut, kui e-hääli ei soovita mingil võikal salatseval moel kasutamata jätta. Teiseks võimaluseks on teha valimised avalikuks, kuna olukord on väga käest ära. Me oleme nii väike riik, et see poleks mingi probleem.

Anonüümne 8. aprill 2016, kell 12:22  

Noort valijat on alati vaja, kui on vaja massi, keda oleks kerge töödelda. Nii on see alati olnud.

Anonüümne 8. aprill 2016, kell 23:13  

Ja ka nende isehakanute vastuvõetud seadused on ebaseaduslikud. Ka rahvusvahelised lepingud ja rahalised kohustused. Ja Kreeka nuumamisraha? Kas tuleb tulevikus Kreekalt tagasi küsida? Piiriseadusest Venega rääkimata.Kõik prügikasti ja utiliseerimisse!!!!

Anonüümne 9. aprill 2016, kell 16:41  

Noored valijad ei pruugi olla teadlikud, kui salakavalalt rahvaga manipuleeritakse. Praegused noored ei tea sedagi, kuidas meil tänavatel olid suured venekeelsed kirjad ning vanavanemad vaiksiid, kuna hinged olid nõukaaja represseeringutest lõhki rebitud.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP