RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 4. märts 2019

EKRE oli valimistel võimsaim, venemeelsed põrusid

Erakonna esimees Mart Helme juhtis EKRE suurepärase tulemuseni.

Kuigi kogu meedia laulab kiidulaulu valimised võitnud Reformierakonnale, oli tegelik võitja siiski Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, kes suurendas oma esindatust Riigikogu peaaegu kolm korda.
EKRE ridades pääsesid Riigikogusse vana esivõitlejate tuumik Mart ja Martin Helme, Jaak Madison, Henn Põlluaas ja Uno Kaskpeit. Sõjaväelasi on peale viimase veel kolm: Riho Breivel, Leo Kunnas ja Alar Laneman. Lisandus rida uusi, kuid samas tuntud võitlejaid, nagu Helle-Moonika Helme, Urmas Reitelmann, Anti Poolamets, aga ka täiesti värskeid tulijad nagu Siim Pohlak ja Kert Kingo (Uued Uudised avaldavad rahvuskonservatiivide Riigikogusse pääsenute nimekirja).
EKRE olid edukuselt esimene Pärnumaal ja Põlva-Valga-Võru ringkonnas ning teisel positsioonil ringkondades üle Eesti, välja arvatud Tallinnas, Tartus ja Ida-Virumaal.
Muidugi võib kindlalt öelda, et võitis eestimeelsus (kui ebasiiras see RE või Isamaa puhul ka poleks) – EKRE saavutas suure edu otseselt rahvuslikelt positsioonidelt. Isamaa suutis tõusta ilmselt täna Urmas Reinsalu soolodele rändepakti vastu ning Reformierakond puhtalt seetõttu, et rääkis valijatele palju õõnsaid sõnu eestlusest ja eestikeelsest haridusest.

Keskerakonnale sai seevastu saatuslikuks just valimiseelne venestamispoliitika päevavalgele tulek Kohtla-Järve sündmuste kaudu, mis peletas eestlased nende juurest eemale, venelased aga jäid lihtsalt leigeks, sest ühendavat “Edikut” ehk Savisaart enam polnud ja venelastele järelandmistest hoolimata ei olnud Ratas piisavalt “svoi”. Venelaste ükskõiksust valimistel näitas ka see, kui palju kaotas Yana Toom oma hääli.
Ja muidugi põrus venelastele ja kakskeelsusele rõhuv poliitprojekt Eesti 200, kellele ei jagunud ei eestlaste ega venelaste sümpaatiat, samuti ka sotsid, kes on rahvusküsimuses multikultuursetel seisukohtadel.

Kuna võimu juurde pääses taas “peenhäälestaja” Reformierakond, siis võib oodata, et eestlus surutakse lihtsalt vaikselt maha ja lastakse see Läänest sissevalguval globalismil lämmatada.  Õnneks on EKRE-l piisavalt tugev positsioon, et see võimatuks või siis väga raskeks muuta.

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/eesti/ekre-oli-valimistel-voimsaim-venemeelsed-porusid/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP