RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 10. märts 2019

Neivelt: vaja on teha uus pank

Indrek Neivelt. Autor/allikas: Siim Lõvi /ERR

 Pangandusekspert Indrek Neivelt ütles reedel sotsiaalmeediasse postitatud videos, et Eestis on vaja teha uus pank. Ise ta panka teha ei soovi, kuid on valmis selles kaasa mõtlema.

Neivelt ütles videos, et seoses rahapesuskandaaliga on Eesti pangandus jõudnud uude etappi.
"Kui me enne vaatasime, et tasud on liiga kõrged ja kasumid liiga suured, siis see on meie poolt vaadates. Rootsi poolt vaadates need tasud, mida nad siit kasumina saavad, ei ole piisav, et seda riski võtta. Sellel riskil pole üldse hinda. See mainerisk, mida nad on siin võtnud ja kahjuks kannatanud, ei kaalu üles seda tasu, mida nad meilt saavad. Aga selge on see, et pangandus kuu tagasi Eestis ja praegu on juba teistes paradigmades," rääkis ta.

Neivelti sõnul on ta rääkinud viimastel nädalatel paljude ettevõtjatega ja kohtunud inimestega, kellel on soov investeerida uutesse ettevõtmistesse.
"Tundub, et sellega saab hakkama - inimesi, kes tahaks midagi teha, on olemas, raha leiab ka, et seda teha. Küsimus on selles, kas kliendid ka kaasa tulevad selle muutusega, kas kliendid on valmis oma harjumuspärat mustrit muutma või mitte," ütles Neivelt.

"Praegu tundub, et midagi uut on vaja teha, uut panka. Paljudele meeldib laiapõhjaline omand, see kõnetab paljusid inimesi. Nüüd ongi see, kuidas seda teha, kas täiesti nullist, hakata taotlema pangalitsentsi, või kellegagi koos. Seda peame lähemate nädalate jooksul otsustama ja vaatama, mida me siin teha saame," rääkis Neivelt, tunnistades, et pangalitsentsi saamine võtaks ilmselt liiga kaua aega.

"Rahapesu näited ainult kinnitavad, et peame võtma suurema vastutuse, peame hakkama ise seda pidama siin, me ei saa loota kellelegi teisele. Minul endal pole ambitsiooni hakata panka tegema, aga kui keegi teine tahab teha, olen nõus kaasa mõtlema," lisas Neivelt.

Allikas: https://www.err.ee/918171/neivelt-vaja-on-teha-uus-pank

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP