RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 11. märts 2019

MATTI ILVES: MILLISE VALITSUSE NÜÜD SIIS SAAME?

Seda on muidugi täpselt ütelda väga raske. Proovime siiski vedi analüüsida ja seda just eestlaste seisukohatst lähtudes. Nagu juba kirjutasin, olid valimiste tulemused kohutavad, ainus hea asi oli seejuures see, et EKRE tegi hea tulemuse ja sai Riigikogus tervelt 19 kohta. Nüüd on raske, kui mitte võimatu neist mööda vaadata mida Reformierakond kangekalselt siiani teeb.

Reformierakonnna ülitugev tulemus (34 mandaati) oli meile muidugi väga ebameeldiv üllatus. Seda mitte aga kartellimeedia ajakirjanikele, kes põhjendavad seda vaid reformikate hea valimiskampaaniga viimasse ühe kuni kahe nädala jooksul. See on muidugi täielik vale ja tegemist oli lihtsalt valimistulemuste võltsimisega e-valimiste osas. Arvatakse, et varastati teistelt erakondadelt 50 % e-hääli, sest neid ei ole pärast võimalik kontrollida, erti veel siis kui servarit haldavad omad poisid ja on sinna paigaldanud ühe programmijupi, mis teeb selle võimalikuks. Kas tõeti meie peame e-valimistulemusi vaid usaldama?
Ainus hea asi on see, et Kaja Kallas ja terve nende koostatad läbirääkimiste meeskond ei ole eriti arukas. Seda näitab kõigepealt juba see, et alguseks pakuti välja läbirääkimiste alustamiseks sotsid ja Isamaa, siis praktiliselt kohe aga muudeti seda Keskrakonna kasuks, seda "tarka nõu" andis K. Kallasele ilmselt läbirääkimiste meeskond.
Selline kosjaviinade pakkumise muutus muutis teised parteid juba ettevaatlikus, muidugi väljaarvatud sotsid. See näitab ka Refomierakonna ülbust seoses nende "võimsa võiduga" ja arvamust, et müüd võivad nad teha teiste erakondadega mida vaid tahavad.

Esimene vastulöök saabus neile ülbikutele juba praktiliselt kohe, sest Keskerakond ei alustanud isegi koalitsiooni läbirääkimisi ja lükkas reformikate punse joonega pikitud (maksuseadused) lihtalt tagasi. Kuid ohtlik on see, et Ratas jättis taagaukse avatuks ja ei keeldund lõplikut reformikatega läbirääkimisi mitte jätkama.

Nii jääbki Kaja Kallsele üle vaid üks variant pöördua uuesti tagasi esmslt väjapakutud sotside ja Isamaa juurde. Siin oleneb kõik vaid Isamaa seisukohast. See erakond peaks nüüd näitama tõelist selgroogu, mida nad varem teinud ei ole. Kui aga selgub, et Isamaa läheb liberaalsete reformikatega ja punaste sotsidega ühte valitsusse siis kaotavad nad lõplikult enda uue konservatiivse näo. Loodame, et nad seekord seda ei tee.

Nii ongi Raformierakond tõeliselt lõhkise küna ees ja planeeritud kosjaviinad tuleb suurest kurbusest ise ära juua. Lõpuks aga leppida valitsusega kuhu kuuluvad EKRE, Keskerakond ja Isamaa.
Tore on see, et siis katkeb lõplikult ka nende toiduahel mis valitses selles parteis E. Liidu ja meie valitsuse ning erakonna vahel. Reformikad võtavad siis sisse neile kuuluva tõelise koha vaid rikaste huvide eest seisva ja mitte tugevate parteide hulgas, umbes nii nagu sotsid praegu.

Kuulda on juba olnud, et Keskerakond, EKRE ja Isamaa on läbirääkimisi pidanud ja see oleks ka Eestile kõige parem valisus, mida moodustada on praegu võimalik.
Keskerakonda huvitab seal muidugi see, et Jüri Ratas säilitaks siis peaministri koha. Koostöös EKRE-ga võivad aga tekkida vastuolud keski sees ja seda just sealse küllalt mõjuka vene tiiva vahel. Usume, et Keskerakond on küllalt paindlik ja on võimeline pöörduma tagasi seisukohtade juurde mis meil olid olles veel opositsioonis koos EKREga.
Läbirääkimised tulevad küllalt keerukad ja loodame, et ka EKRE tähtsamates küsimustes ei murdu ja on võimeline kasvatama veelgi enda populaarsust rahva hulgas. Sest Mart Helme ütles veel hiljuti, et nad ei varja eesmäki võtta Riigikogus ainuvõm, see tähendab omada seal 51+ mandaati.

Pildid: Facebook

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP