RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 31. märts 2019

Politsei saadab kohalikesse omavalitsustesse radikaliseerumise äratundmise juhendi

PPA vanemkorrakaitseametniku Pärtel Preinvaltsi sõnul tahab politsei olla valmis radikaliseerumise varajaseks märkamiseks. Foto: Scanpix

Politsei- ja Piirivalveamet (PPA) saadab kohalikesse omavalitsustesse radikaliseerumise äratundmise juhendi, mis õpetab politsei koostööpartnereid märkama juba esimesi radikaliseerumise ilminguid, vahendab Eesti Päevaleht.

Kuigi pole teada, et radikaliseerumine oleks suur üle-eestiline probleem, tahab politsei PPA vanemkorrakaitseametniku Pärtel Preinvaltsi sõnul lihtsalt valmis olla radikaliseerumise varajaseks märkamiseks, kuna ka Eesti on osa muutuvast maailmast: “Parem on olla valmis, mitte hakata pärast pükse lappima, kui on juba külm.”
Preinvaltsi sõnul on see infovihik tehtud kohalikele omavalitsustele ja mõeldud ametnikele, kes võiksid oma töös kokku puutuda riskikäitujatega:
“Radikaliseerumine pole muu kui riskikäitumine. Politsei jaoks on riskikäitumine kõik see, mis võib häirida teisi kodanikke, neid, kes elavad samas ühiskonnas. Näiteks on riskikäitumine alkoholi liigtarvitamine, mõnuainete tarvitamine, kõik vildakas, mis erineb ühiselu reeglitest ja võib tekitada nendega konflikti.”
Preinvaltsi hinnangul on radikaliseerumise vastases võitluses väga hea koostööpartner kuna politsei ning eriteenistused ei jõua igale poole.

Väidetavalt valimiste aega ei sihitud
Kuigi Eestis on Preinvaltsi arvates mõnevõrra ootamatute avangute tõttu kõvasti suurenenud inimeste poliitiline aktiivsus ja soov oma vaateid kõva häälega väljendada, kinnitas ta, et võimalikust radikaliseerumisest teadlikkuse suurendamise aktsioon on riigikogu valimiste järgsesse perioodi sattunud siiski juhuslikult.
Tema sõnul olevat kodanikuaktivism hoopis igati soositud, kuna see suunab ühiskonnas tihti tähelepanu asjadele, mis on küll olulised, kuid jäänud tähelepanuta.

Tegemist polevat pealekaebamismaterjaliga
Samuti ei üritata tema väitel toimida ei mõtte- ega väärtuste politseina, kuid probleem tekkivat siis, kui radikaalsetest mõtetest saavad teod, mis on agressiivsed ja seadusevastased ning nõuavad politsei sekkumist.
Radikaliseerumise esmaste märkide täheldamise juhendi puhul polevat tema sõnul tegemist ka pealekaebamismaterjaliga, mis kutsub üles kõigest kahtlasest teatama, vaid on mõeldud tähelepanu juhtimiseks täiesti tavalisele riskikäitumisele.

Toimetas Martin Vaher

Allikas: http://objektiiv.ee/politsei-saadab-kohalikesse-omavalitsustesse-radikaliseerumise-aratundmise-juhendi/ 
_______________
Tegemist on siiski otseselt pealekaebamismaterjaliga!
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP