RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 5. märts 2019

KUUM: Soome politsei hoidis ära massimõrva

Soome keskkriminaalpolitsei hoidis varjatud tegevuse abil ära relvapoe vägivaldse röövi. Süüalune, 28-aastane Josef Andrei Hannu on saanud juba varem üle 3 aasta pikkuse vanglakaristuse seoses massimõrva ettevalmistamisega.
Josef Andrei Hannu organiseeris koos ühe teise isikuga 2014. aastal rünnakut Helsingi ülikooli vastu. Selle plaani hulka kuulus samuti ühe relvapoe rööv, vahendab Ilta-Sanomat.

Nüüd aga süüdistatakse meest uue massikuriteo ettevalmistamises, kuna ta pani eelmise aasta detsembris nn musta veebi Tor-võrgustiku kaudu Sipulitori portaali üles kuulutuse, milles otsis rööviks partnerit ja hiljem korraldama „massaaži” ehk massimõrva. Prokuratuuri hinnangul oli eesmärk tappa terariistaga esialgu vähemalt relvapoe töötajad.
Mees käis relvapoes kaks korda kohal. Samuti otsis ta relvapoe kohta infot internetist. Mees oli jäänud eelmisel sügisel töötuks. Pärast seda hakkas ta internetist otsima massimõrvasid ja koolitulistamisi puudutavat infot. „Üksi on raske, aga kahekesi õnnestub kindlasti,” kirjutas Sipulitori kuulutuses.

Kuulutusele vastas vähemalt kaks isikut. Süüdistatava kahjuks oli üks neist keskkriminaalpolitsei töötaja.
Süüdistatav pakkus salapolitseile välja kohtumise ning nad kohtusid ja planeerisid tegevust koos. Hannu tuli kohtuma Kouvolast Helsingisse. Politsei võttis ta kinni Helsingi kesklinnas Omena hotelli juures.
Süüdistatav end süüdi ei tunnista. Tema väitel mingit tapmist kavas polnud. Samuti oli salapolitseinik meest provotseerinud.
Lisaks massimõrva ettevalmistamisele süüdistatakse meest narkoaine kasutamises ning külmrelva ja lasteporno omamises.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP