RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 5. märts 2019

MATTI ILVES: KOHUTAVAD VALIMISTULEMUSED

Tõesti on valimistulemused kohutavad, sest toetati vaid rikaste huvide eest võitlevat Reformierakonda ülekaalukalt, sellega on kindlasti ülirahul vaid Eesti suurtöösturid, kes kaebavad odava tööjõu puuduse üle. Eestlastel ei ole poliitilist vaistu, kuigi juba ammu rääkis Jaan Tõnisson neile rahvuslikust põhihelist. Vaatasin ETV-st intervjuusid valijatega peale hääletamist ja neid oli lausa piinlik jälgida.

VALIMISTULEMUSED:
1.Eesti Reformierakond
162 332 häält, 34 mandaati

2.Eesti Keskerakond
129 823 häält, 26 mandaati

3.Eesti Konservatiivne Rahvaerakond
100 439 häält, 19 mandaati

4.Isamaa Erakond
64 239 häält, 12 mandaati

5.Sotsiaaldemokraatlik Erakond
55 214 häält, 10 mandaati

Paar lohutavat märki siiski on, sest Eesti Konservatiivne Rahvaerakond tegi päris hea valimistulemuse, muidugi mitte nii hea, kui nad ise koos rahvuslastega ootasid. Teiseks on lootustandev, et Reformierakonna juht Kaja Kallas ei ole eriti arukas.
Seda on näha sellest, et ta välistab igasuguse koostöö EKRE-ga (konservatiivid ei ruttaks ka ise reformikate valitsusse) ja teiseks on ta kuulutanud esimiseks eelistuseks koalitsioonikõnelustel Isamaa ja Sotsiaaldemokraadid.

Kuna EKRE on avaldanud valmiolekut minna valitsusse, siis avaneb neile nüüd ootamatu võimalus moodustada  koalitsatsioon koos Keskerakonnaga ja Isamaaga. Kõik oleneb nüüd vaid läbirääkimiste oskustest.
Kuna Keskerakonnal puuduvad igasugused põhimõtted ja seda näitasid nad kujukalt moodustades eelmise valitsuse, ning unustaes kohe kõik põhimõtted mis neil olid opositsioonis olles. Neid huvitavb vaid valitsusse saamine.
Nüüd võib EKRE saavutada võimu sellises valitsuses.

Kui seda aga ei peaks juhtuma, siis on lootust, et Reformierakonna valitus jõuab keerata niivõrd halba seisu Eesti majanduse ja terve osariigi, seda eriti veel peadselt algavas majanduskriisi tingimustes, et EKRE võib võtta järgmisel Riigikogu valimistel juba unistuslikud 51+ kohta!

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP