RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 1. detsember 2013

MATTI ILVES: PROKURÖRIDE MÄSSU TAGAMAAD

Nõndanimetatud prokuröride mäss sai alguse, kui valitsus tahtis sekkuda nende töömaile ja vabastada paljud uurimise ajaks arreteritud kahtlusalused.
Justiitsministeerium on juba ammu ärevil meil vahistatute ja vangide suure arvu pärast. Kinnipeetavaid on meil koguni 5 korda rohkem kui Soomes ja Euroopa Liidu ülemused pole sellega sugugi rahul. Muidugi tahab meie valitsus olukorda "parandada" ja just sellega, et lasta vangid lahti elanikkonna ja ettevõtjate kallale, peaasi et eurostatistika näitajad paraneksid. Tegelikult on Eestis kuritegevus suur tänu meie venelastest kaasmaalaste aktiivsele tegevusele selles vallas ja neid istub vanglas rohkem kui eestlasi, kuigi nad moodustavad elanikkonnast vaid ühe kolmandiku.

Euroülemused jälgivad tähelepanelikult kurjategijate inimõigusi ja normid näevad ette 3 ruutmeetrit pinda ühe vangi kohta, meil oli seda veidi vähem. Tuleks siis ehitada vanglapinda juurde, aga meie valitsus aravb, et parem on lasta vangid vabaks! Ennetähtagselt vabastatakse ka paljusid retsidiviste ja on juhtunud, et isegi mõrvareid.

Prokurörid küsivad, et kas sõltumatu prokuratuur ongi muutunud justiitsministeeriumi osakonnaks, mis asub kriitikata täitma poliitiliselt olulisi seisuskohti? Samuti soovivad nad nüüd taasasutada peaprokurörist sõltumatut Prokuröride Ühingut.
Eurostatistika parandamiseks kehtestati prokuröridele ilma suurema kärata piirnormid, kui palju tohib inimesi vahi alla võtta, paljude prokuröride arvates on see aga ebaseaduslik ja meenutab mõõdikute skandaali.
See ainult ei meenuta seda, vaid need ongi mõõdikud, mida tahetakse kasutusele võtta ka teiste meie eluvaldkondade reguleerimiseks, et hoida inimesed kindlalt valitsuse kontrolli all.

Ühe vangi ülalpidamiskulu kuus on 1035,58 eurot ja kurjategiad, kui nad vanglasse peaksid sattuma, elavad seal paremini kui paljud vabaduses vaevlevad inimesed. Meie eurovanglates on tagatud tervislik külluslik toit, mitmesugused sportimisvõimalused, meelelahutused ja samas pole mingit töökohustust.
Sest kinnipeetavate töölesundimine (kasvõi ülalpidamiskulude osaliseks tagasiteenimiseks) oleks juba sunnitöö ja nende "inimõiguste" rikkumine.
Ühele minu kirjale narkomaanide karistamise kohta vastati Justiitsministeeriumist selliselt: "Leiame, et üksnes narkootikumide tarvitamise eest kriminaalkaristuse kehtestamine ei ole mõistlik. Muudatus tõstaks üksnes kriminaalkorras karistatud isikute arvu ühiskonnas." Naljakas on see, et narkomaanidele määratakse tsiviilmenetluse korras rahatrahve. Huvitav, kui palju neid laekub? Arvan, et see summa on nullilähedane.

Soomega ei saa meid võrrelda, sest meil on kuritegevus lihtsalt kordades suurem ja kurjategijad peaksid olema vanglas, kus valitseb karm sunnitöörežiim.


1 kommentaari:

Anonüümne 7. detsember 2013, kell 12:07  

Meil ongi kõik pöördvõrdes!
Meie PEAME tegema sunnitööd (mida muud on valdava enamuse eluspüsimiseks makstav töötasu ja töö vahekord?) ja üleval pidama kaabakaid, kes EI pea lillegi liigutama.
Lisaks peame varjuma ise trellide, rauduste, signalisatsioonide jms taha, et me ei oleks ohus ja meid paljaks ei varastataks.
KES on meil tegelikult siis vangis ja sunnitööl?



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP