RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 9. detsember 2013

Inglise keel surub rahvusülikoolis emakeelt tagaplaanile

(ALDO LUUD)

Sellal kui Lätis ja Leedus kaitstakse inglise keeles vaid 20 protsenti doktoritöödest, jõudis Tartu Ülikool mõnda aega tagasi teelahkmele, kus järjest rohkem õppejõude küsib, mis asi üldse on rahvusülikool või eestikeelne kõrgharidus.

80 protsenti doktoritöödest kaitstakse Tartus inglise keeles ja emakeelsed väitekirjad jäävad reeglina eesti filoloogide kitsaks pärusmaaks, vahendab Tartu Postimees. Ehkki enamus magistritöödest kaitstakse veel eesti keeles, on eesti keel siingi osadel erialadel vähemusse jäänud.
Mõnegi professori jaoks ületati punane joon lõplikult ülikooli TÜ senati läinud reedese otsusega avada filosoofia erialal ingliskeelne õppekava, mis ei tähenda tegelikkuses midagi muud kui eestikeelse magistriastme filosoofiaõppe lõppu. Tartu Ülikooli sotsiaalse kommunikatsiooni professori ja senati liikme Marju Lauristini kinnitusel ei saa nüüd vastavalt haridus- ja teadusministeeriumi uuele kõrghariduse standardile eesti keeles jätkata.

Allikas: http://www.ohtuleht.ee/556280
_______________
Ega midagi, varsti kuulutatakse meil inglise keel teiseks riigikeeleks: http://rahvuslane.blogspot.com/2013/03/matti-ilves-emakeelepaevaks.html
M.I.


0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP