RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 7. detsember 2013

MATTI ILVES: TÕELINE MANDELA

Lõuna-Aafrika Vabariigi esimene mustanahaline president ja apartheidivastase liikumise sümbol Nelson Mandela suri 5. detsembril 96. eluaastal, nii kirjutab meie ajakirjandus. Ülemaailmne meedia teeb temast lausa kangelase ja vabastaja, aga küsime nüüd, on see tõde või väljamõeldis?

Ametlik teave on selline: Nelson Rolihlahla Mandela sündis 1918 Thembu hõimu kuninglikus perekonnas. Ta õppis õigusteadust kahes mainekas ülikoolis ja sai kaasatud anti-kolooniaalsesse poliitikasse Aafrika
Rahvuskongressis (ANC). Aastal 1962 ta arreteeriti, mõisteti süüdi sabotaažis ja vandenõus valitsuse kukutamiseks ja määrati eluks ajaks vangi.
Rahvusvahelise kampaania ning lobitöö tulemusena ta vabastati 1990. aastal, nüüd sai Mandela suureks märtriks millele aitas kaasa rahvusvaheline meedia. Selle populaarsuse najal valiti presidendiks Lõuna-Aafrikas 1994, kus ta jätkas oma võitlust, et lõpetada etnilised pinged ja tuua riiki rassiline võrdõiguslikkus. Aastatega sai Mandela  üle 250 autasu, sealhulgas 1993 Nobeli rahupreemia, USA presidendi Medal of Freedom ja Nõukogude Lenini orden.

Asume nüüd tegelikuse juurde. Mandela vangistati tegelikult mitte apartheidivastase võitluse pärast, vaid kui kommunistlik mõrvar, pommipanija ja Nõukogude Liidu teenistuses olev agent. Aastal 1962 Mandela arreteeriti koos 19. kaaslasega, kellest pooled olid valged kommunistlikud juudid. Prokurör Percy Yutar ütles kohtuprotsessi ajal, et neilt äravõetud lõhkeainest piisanuks Johannesburgi suuruse linna õhkimiseks!

Mandela nõunikuks oli Leedu päritolu kommunistist juut Joe Slovo, sündinud Mashel Slovo, kes oli sekretär Lõuna-Aafrika Kommunistlikus Parteis kuni 1986. aastani. Slovo on olnud paljude Aafrika Rahvuskongressi terrorirünnakute planeerija, sealhulgas 8. jaanuari 1982 rünnak Koebergi tuumajaama lähedal Kaplinnas, Church Street pommipanemine 20. mail 1983 milles hukkus 19 inimest ja 14. juunil 1986 autopommi plahvatus Magoo Bar Durbanis, kus kolm inimest hukkus ja 73 sai vigastada.
Kavandatud ja osaliselt elluviidud oli üle 221 sabotaažiakti ja lisaks veel valitsuse kukutamise vandenõu välismaiste sõjaväeüksuste abil.

1990. aastal oli kommunistlikul ANC-l juba piisavalt jõudu, et sundida vabastama Mandela. Aphartehid kaotati 1992 ja Mandela sai presidendiks 1994. Slovost sai aga tema isiklik sekretär.
Varsti pärast seda Mandela ja Slovo koos rühma ANC juhtidega, mida ka filmiti, lubasid laulus tappa kõik valged Lõuna-Aafrikas.
Nelson Mandela sings about killing whites:
Praegune Lõuna-Aafrika president Jacob Zuma esines alles 2012. aastal rahva ees lauluga "Kill Boer"(Tapa buure), kus ta kutsus jälle tapma valgeid ja röövima relvastatult valgete farmerite maid.
Jacob Zuma sings "Kill the Boer" at ANC Centenery Celebrations in Bloemfontein, South Africa:
Alates 1994. aastast on julmalt piinatud ja mõrvatud 68 000 valget neegrite poolt Lõuna-Aafrikas ja seda viisil, mis on liiga õudne, et seda kirjeldada, sealhulgas ligi 4000 farmerit, kelle põllumajandusettevõtted on konfiskeeritud metslaslistest mõrtsukate poolt, kogupindala üle 25 000 ruutmiili.
Juba Mandela eksabikaasa Winnie, ka kauaaegne ANC aktivist, kasutas eelistatatud piinamis-hukkamis meetodit mida  nimetatakse "necklacing", kus bensiini täis rehv pannakse ohvri kaela ümber ja süüdatakse. "Meie tikutoosid ja meie kaelakeed vabastavad selle riigi", on ta kurikuulus ütlemine. Hinnanguliselt 3000 valget ohvrit suri sarnaselt.

Valdavalt levinud väärarvamusele ei ole enamus Lõuna-Aafrika elanikkonnast põlisasukad, miljonid on tulnud naaberriikidest alles siis, kui valged lõid riigi eduka majanduse, hariduse ja kõrgel järjel meditsiinilise teenindamise.
Kui Mandela võttis riigi üle, oli see õitsva majandusega, paraku nüüd on saanud Lõuna-Aafriksat kolmanda maailma riik. See oli varem Aafrika turvalisem maa, nüüdseks on aga kujunenud vägistamise ja tapmise "pealinnaks" maailmas, ainuüksi Johannesburgis tapetakse 5000 inimest aastas.
Töötus oli riigis 1994 aastal 5%, siis täna juba 50%. Lõuna-Aafrikas on ka kõige enam inimesi nakatunud HIV / AIDS-i maailmas. Aastal 2007 üle 18% täiskasvanutest, 5.700000 inimesel oli diagnoositud AIDS.

Niipalju siis Lõuna-Aafrika vabastamisest, sellele järgnenud "edusammudest " ja Mandela tegude meenutuseks.

Kasutatud allikas: http://americanfreepress.net/?p=11873

13 kommentaari:

Anonüümne 7. detsember 2013, kell 12:03  

NATO peaks seal alustama sõda terrori vastu. Mandelalaste käe läbi on hukkunud rohkem tsiviilisikuid kui al Qaeda on suutnud tappa kõigi oma kampaaniate jooksul. Tülgav silmakirjalikkus, mis annab neegermõrvaritele ainult julgust juurde.

Mari 8. detsember 2013, kell 15:37  

Lühidalt öeldes - need, kes nõukogude ajal režiimi vastu võitlesid, selle pärast ka vangis istusid ning peale taasiseseisvumist võimule tulid, on samasugused 'pahad' nagu Mandela, sest nad julgesid süsteemile vastu hakata.
Või sõnastame nii - kui represseeriv võim on kommunism, võib selle vastu võidelda vahendeid valimata, aga kui tegemist on näiteks apartheidiga, siis justkui ei tohiks? Väga silmakirjalik lähenemine.
Lisaks sellele on Mandela ülistamise peamine põhjus see, et peale vanglast vabanemist ei läinud ta seda teed, et nimetada apartheidi-järgses LAVis valged inimesed kurjategijateks, okupantideks ja õigusetuteks nagu toimus Eestis vene keelt kõnelevate inimestega.

Anonüümne 8. detsember 2013, kell 18:55  

need, kes nõik, võimu vastu võitlesid ja vangis istusid, neid pole praegu vist ühtegi võimul. kas saad ise ka aru, mida öelda tahad? purjus oled või?

Anonüümne 8. detsember 2013, kell 20:09  

Ainuõige
on kõigi valgete minemakihutamine LAV riigist. Olgu see mustade näidisriik kes vabaneb nn valgete orjusest.
Mis nad istuvad siis mustade õnneriigis?

Anonüümne 8. detsember 2013, kell 21:14  

Lõuna Aafrika on jäädavalt kadunud, järgmine ohver on euroopa ja eurooplased. Varsti vabastavad mustad ja araablased euroopa oma valgetest rõhujatest.

Ma kardan, et enamusel eurooplastest on välja kujunenud mingi grupiviisiline stockholmi sündroom.

Kuidas muidu seletada kaastunnet oma vanlastele? Neegrid vihkavad valgeid aga enamus valgeid arvab et neegrid on nii nunnud

Anonüümne 9. detsember 2013, kell 01:30  

See on ikka üle mõistuse mõte. Näita mulle ühte videot, mis paneks mind kahtlustama Mandelat silmakrijalikkuses ja manipuleerimises. Meile on antud selline võime, et kui me väga siiralt otsime ja tões kedagi läbi kompame, siis me tunneme või nö haistame pettuse ära sekunditega. Võltsalandlikkus, megalomaania ja muud kahepalgelisused paistavad alati välja, nagu ülekaaluline keha, mis vana ülikonna sisse enam hästi ära ei mahu. Kui ma kuulan, mis ta räägib(ja kuidas) või loen tsitaate, siis ei ole kahtlust - aate mees. Selles blogis on ülimalt meeldevaldne tõlgendus ja tähenduste sisse lugemine, mis nõuab ikka väga suurt tahtmist, et usutavana tunduda.Kes ikka natuke on kursis Lõuna-Aafrika ajalooga ja teab rassiviha või mis iganes võõraviha ja kättemaksu kultuuride anatoomiat, ei süüdista jätkuvates tapmistes Mandelat. See video, kus Mandela väidetavalt laulab on ilmselt vihaõhutaja välja mõeldud teksti tõlge või tõlgendus(muusikaline pool juba ise väljandab armastus, aga mitte viha). Väga kahtlen. Väga. Ja isegi kui oleks need sõnad sellised (0,01% tõneäosus), siis see ei tähenda ka veel miskit, et Mandela seda laulab. Ma ei imesta kui Aafriakas aegade jooksul, mil valged on miljoneid musti kohelnud terveid sajandeid(Lõuna-Aafrikas tänapäevani) nagu katkuseid koeri, kes vaid orjaks kõlbavad, on tekkinud ka mõned valgeid vihkavad laulud. Mandela oli see, kes ületas kättemaksu viha, et asuda verivaenlasega läbirääkimistele - koostööle. Ta oli ka pragmaatik, aga väga kõrge moraaliga pragmaatik. Selle pärast ka nii paljud valged teda armastavad, sellepärast, et ta ülendas oma tegudega ka valgeid. Oleks mul poolt küünemustagi nii palju hinge suurust, kui sel mehel, siis ma oleksin tänulik. Sellel blogija igas lauses kumab eredalt tüüpiline rassistlik retoorika, ka sellistes kohtades, kus ta ise seda ilmselt aimatagi ei oskagi.
Kutsuks teda armastusele. Inimesed, ärge laske kurjusel ennast märkamatult eksitada, võõraviha ja rassiviha on jube kurjus, jubedate tagajärgedega,millel pole midagi tegemist õiglusega või rassidega. pure masked evil.

Matti Ilves 9. detsember 2013, kell 13:11  

Lisaks veel üks video:

http://rahvuslane.blogspot.com/2013/12/nelson-mandela-elutoo-majanduslik.html

Anonüümne 9. detsember 2013, kell 14:59  

No mida see video näitab, no mida?
Ärka üles mees!
Oma Mahtra sõdade ja Jüriöö ülestõusude ja vabadussõdade üle olete uhked. Kui juba rassivihale oled sõrme andnud siis otsid kasvõi ühe meelevaldselt kokku pandud video, mis seda õigustaks. Aga sajandeid kestnud valgete terrori ja genotsiidi kohta on materjali miljoneid lehekülgi, neid sa ei taha näha ega kuulda.
Miljoneid musti on valged tapnud Lõuna-Aafrikas. Mitte lihtsalt tapnud. Kohelnud nagu alamaid, mitte nagu inimesi. Keda ei ajaks alandus vihale ja kättemaksule. Mustad on ikka suht leebed olnud veel. Sisse tulnud valgete vähemus võtab maa endale, paneb mustad orjadena tööle, valged elavad nagu rikkad kuningad, alandades musti, jättes nad vaesusse - kuule mõtle ajudega, kust tuleb kättemaksu viha. Sa arvad, et valged pole vägistanud ja mõnuga piinanud musti. Arva uuesti. Ainult, et valgetel polnud muud põhjust kui omakasu ja enda ülemaks pidamine. Mustadel on viha alanduse eest.
Meil Eestis peetakse õigustatuks viha venelaste vastu, kuna eestlasi küüditati, EV okupeeriti. Praegustel venelastel pole sellega midagi pistmist, aga viha ei lahtu nii pea. Oleks mustadesse suhtutud võrdselt, poleks mingit sõda kunagi olnud. Kuule mees, mõtle nüüd ikka peaga. Kui Eestisse tuleks näiteks Hiinlased sisse, võtaksid ära meie põlluamajandusliku maa ja hakkaksid siin suurfarmeriteks, et teenida hiigelkasumeid. Meil eestlastel lubatakse elada edasi mingites kuurides ja käia hiinlastest farmerite põllul tööl, sandikopika eest, et hing sees hoida. Nüüd arva ära, kas me näeksime eestlaste viha ja kättemaksu nende isehakanud farmerite vastu?
Samasuguseid nähtuseid on terve maailm täis. Kui arvestada, mida valged on mustadele teinud, siis viimased on ikka väga malbed ja andestavad olnud. Valgete kättemaksu viha on tavaliselt ikka kordi ja kordi hullem ja pikemavinnaga. Ma ei viitsi argumenteerida põhjalikult, sest tegelt see on mu aja raiskamine, rassiviha ei allu ratsionaalsele argumentatsioonile. Tutvu kogu maailmas olevate etniliste ja rassiliste konfliktide ajalooga ja proovi seda teha hilma eelneva hoiakuta. Usun, et see on sulle raske, aga läbi rassistlike prillide sa jätkad irratsionaalsete seoste otsimist ja leidmist seal, kus neid ei ole.
Viha sünnitab viha ja see käib ringi lõppematus rattas, enne kui osapooled ei teadvusta endale seda idiootsust. Sina ihkad võibolla oma hinges kätte maksta, tappa kõik mustad, kes on tapnud valgeid. Nemad tahavad siis sulle kätte maksta ja tapavad sinu. Sinu lapsed tahavad neile kätte maksta jne. Kui tahad sellest ringist välja astuda, nagu tegi ka Mandela, siis uuri vägivaldsete mustaade kannatusi, nende viha põhjuseid, püüa neid aidata. Nõua neile võrdseid õigusi valgetega. Jaga rikaste valgete vara nendega jne, siis on lootust rahule.
Rassism nagu ka rahvuspõhised diskrimieerimised on täielik igand, aga ta ei ole kadunud, elab ja susiseb vaikselt edasi, ka siin Eestis. See on väga kurb. Aga mina ja minusugused, õnneks on neid juba palju, ei lase teil tagakiusamist rahulikult teha. Te peate võitlema sel juhul ka meiega. Aga meie eesmärk ei ole võidelda teie poolt või mustade poolt või venelaste poolt, meie eesmärk on võidelda rahu poolt ja diskrimineerimise vastu.
Sorry, et ma lihtsalt ei viitsinud korrektsei lauseid siin moodustada, liiga palju on tegemist ja vuristasin siia sellise teksti.
Soovin sulle armastust, sest viha ja kurjus pimestab igasuguse loogilise mõistuse ja mõistuse omanik seda ise ei näegi, aga välja poole

Matti Ilves 9. detsember 2013, kell 17:47  

Ei saa olla mingit õigustust piinamistel ja jäledatel valgete mõrvadel rahuajal. Aastast 1994 peaks Lõuna-Aafrikas ju valitsema tõeline rahu neegrite targal juhtimisel.
See ongi kõik, mida ma tahan ütelda, sest ilmselt ei ole mõtet veendunud anonüümse neomarksistiga (sellele ideoloogiale on ülesehitatud E Liit) vaielda. Marksistid on alati leidnud põhjuse, et tapatalguid õigustada.
Marksistlikust E Liidust: http://rahvuslane.blogspot.com/2011/07/matti-ilves-euroopa-liit-rahvaste-ja.html

Anonüümne 10. detsember 2013, kell 00:10  

Mis kuradi marksist? See on mingi rassisti tüüpretoorika või? ma ei tea mis see ongi. Ma lähtun südametunnistusest ja armastusest ja hooliviusest ja mõistmisest.
Ei saa olla õigustust piinamistele, nagu sa ütled, aga kes on õigustanud piinamist? Maailma on täis piinamist ja sõdu ja sadismi jne. Miks sind just rassi teema torgib?
Paljugi, et sina ütled, kuidas nad peaksid käituma. Sa võiksid targemalt mõelda ja aru saada, et sellised sajandite pikkuse ajaloo ja taagaga üli vägivaldsed vaenamised ei kao kunagi üle öö. Miks sa ei räägi näiteks Iisraeli-Pakistani konfliktist ja tapmistest või India-Pakistani omast või veel mõnest sama tõsisest. Maailm on täis seda. Misa sa arvad juutide tapmisest? Tahaks loota, et sa pole see, kes arvab, et nende hävitamine on kuidagi õigustatud? loodan, et sa nii ei mõtle. Kui valged ise on kultiveerinud seda viha massiliselt seal riigis, nii et juba noored, vaesed , harimata mustanahalised on selle sees ja identifitseerivad ennast nö "õiglaste" kättemaksjatena, siis need asjad ei kao üle öö. Muidugi tuleb teha kõik, et vägivald kaoks, aga õhutada siin Eestis viha mustade vastu, kohe kindlasti ei tee midagi paremaks. Suhtu nendesse nagu inimestesse, võta neid kui oma vendi ja siis mõtle, kui palju kannatusi on neile põhjustanud valged ja sa saad aru, et enamik musti on väga andestavad ja leplikud veel olnud. See oleks sama hea kui öelda eestlastele pärast taasiseseisvumist, et noh unustame nüüd kõik, nagu üks mees, et meie vanemad, vanavanemad ja sugulased-sõbrad kunagi küüditati, tapeti, vägistati, riisuti paljaks jne. No see ei käi vist sõrme nipsuga, ega ju?
Ära hakka nüüd mind, anaonüümset, vihkama. Ma ei taha sinuga vaenu. Ma tahaks, et meie eestlased oleks vennad ja õed samamoodi, aga mitte marurahvustlikult samas. Kõik inimesed on meie vennad ja õed. Usu mind sedasi mõelda on vabastav ja õnnistav. See pole kerge alati, aga see on võimalik. Ma ei taha sulle kleepida silti, et sa oled rassist. Keegi ei ole lihtsalt üks silt, me oleme kõik segu paljudeset omadustest ja oleme pidevads muutumises. Homme me pole need, kes täna. Aga kui ma näen sellist vihkamist, olgu siis rassi või ükskõik, mille alusel, siis ma ei saa jääda pealtvaatajaks. Äärmuslus on üks kurjuse julmemaid avaldusi ja see esineb nii mustade kui valgete, kui eestlaste kui venelaste hulgas. Miks, ma ei tea. Aga ma tean ühte, et vihkaja kannatab oma viha all ise kõige rohkem. Tean oma kogemustest. Viha teeb haiget ja piinab, aga selle välja elamine teistele kannatusi põhjustades ei ole lahendus. Armastus on. Soovin mõistmist!

Anonüümne 10. detsember 2013, kell 00:13  

Ma ei mõelnud Iisraeli-Pakistani , vaid Iisraeli-Palestiina konflikti muidugi. Aga see pole ainus sedalaadne muidugi mõista.

Matti Ilves 10. detsember 2013, kell 01:03  

Anonüümne räägib siin pidevalt mingist vihkamisest. Pean aga ütlema, et ma ei vihka ühtegi rahvast ega rassi, vihkan aga marksisiste-kommuniste sest see ideoloogia teeb inimestest jätised ja mõrvarid. Lähiajalugu on seda korduvalt kinnitanud.

Anonüümne 10. detsember 2013, kell 13:48  

tundub veidi ebanomaalsete inimeste lehekülg, sest liialt vandenõu teoreetilised ning haiged maailmavaated ja arvamused siin...



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP