RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 10. detsember 2013

MATTI ILVES: RIIGIKOGU HAKKAB MENETLEMA "RAHVAALGATUSE" EELNÕU

Portaal "ERR UUDISED" kirjutab: "Järgmisel nädalal jõuab riigikogu suurde saali petitsioonieelnõu, mis annab jõustumisel esimest korda Eesti elanikele õiguse esitada otse riigikogule seaduste algatamiseks või muutmiseks kollektiivseid ettepanekuid."
Koguda tuleb vaid 1000 allkirja, juba see näitab, et eelnõu pole tõsiseltvõetav. Olen 100% kindel, et asjalikud eelnõud lüktakse kõik tagasi, kui just mõni grupp ei algata multikultit, seksuaalvähemuste "õiguste" kaitset või naisõiguslust süvendavat eelnõu. See on aga täiesti võimalik, sest nõutud allkirjade arv on tühine ja seetõttu ei saa rääkida rahvast ega mingist rahva algatusest, vaid soositud seltskonnast. Oletan, et sarnane eelnõu on ka nn. rahvasaadikutele soodus, sest pole vaja käsi määrida ebapopulaarsete E Liidu direktiivide seaduseks vormimisel ja alati saab viidata "rahva tahtele" ja see tahe lihtsalt tellitakse.

Seda on juba reklaamitud kui demokraatia suursaavutast Eestis ja rahvaalgatuse seadustamist. Teglikult on see vaid osav propagandatrikk ja tegeliku rahvaalgatusega ei ole siin mingit seost.
Ütlen veel, et see pole mingi demokraatia laiendamise akt, vaid riigikogupoolne nurisünnitis, sest parlament võib sellise "rahva" algatatud seaduseelnõu ettepaneku alati tagasi lükata ja midagi ei juhtu.

Tõeline rahvaalgatus on kirjas Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) programmis:

"Seadustame rahvaalgatuse võimaluse. Juhul, kui vähemalt 25 000 kodanikku allkirjastab eelnõu, peab Riigikogu hakkama seda menetlema. Juhul, kui vähemalt 25 000 kodanikku vaidlustab Riigikogu otsuse, tuleb antud küsimuses korraldada referendum."

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP