RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 13. detsember 2013

Nobelist: euro tuleb hüljata!


2010. aastal Nobeli majanduspreemia võitnud Christopher Pissarides kutsub üles eurost loobuma.

2010. aastal Nobeli majanduspreemia võitnud Christopher Pissarides kutsub üles eurost loobuma. Foto: ITAR-TASS / Scanpix
 
Üks maailma hinnatumaid majandusteadlasi Sir Christopher Pissarides tunnistas, et eksis euro kasutuselevõttu toetades ning selle kasutamise peaks lõpetama.

Pissarides, kes võitis 2010. aastal Nobeli majanduspreemia, ütleb, et euro loob töötutest noortest koosneva kadunud põlvkonna ja see lõhestab Euroopa, vahendab Daily Mail.

Ta kutsub üles taastama euro usaldusväärsust rahvusvahelistel turgudel ja usaldust, mis Euroopa riikidel teineteise suhtes kunagi oli. Kuid oma loengus Londoni majanduskoolis (London School of Economics) tõdes ta, et ta kahjuks ei näe, et see enam võimalik oleks.
Kui europoliitikat oluliselt ei muudeta, siis peaks Pissaridesi sõnul euro kasutuselt ära võtma. «Euro peaks kas kasutuselt ära võtma või suurriigid peaksid tegema kiiresti kõik võimaliku, et euro oleks majanduskasvu ja tööhõive-sõbralik,» ütles ta. «Euro tundus kunagi hea idee, aga see on andnud tagasilöögi. See hoiab tagasi majanduse kasvu ja tööhõive suurenemist ning lõhestab Euroopat.»

Tema hinnang tuli vaid päev pärast seda, kui IMFi juht Christine Lagarde ütles, et eurotsooni kriis ei ole veel läbi.

Toimetaja:
Kadri Inselberg


Allikas: http://www.e24.ee/2629098/nobelist-euro-tuleb-huljata

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP