RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 3. september 2015

Eugen Veges: Võimuerakonnale süüdiste esitamine võrdub enesetapuga

Tallinna Sadamas, Eesti Energias ja teiste riigiettevõtetes toimuv ületab mõistuse piire, kuid poliitikud räägivad süütuse presumptsioonist ja löövad käega eetika- ning moraalinormidele. 
Üldsus on informeeritud, et Tallinna Sadamast ja Eesti Energiast on järjepidevalt kanditud suuri rahasummasid. Ettevõtete juhtimine on olnud aga võimuerakondade alluvuses, kes nõukogudes saadavaid hüvesid põhjendavad erilise vastutusega. 
Kas ei tuleks vastutada? Tagasiastumisest ei piisa.
Selle ootamine näitaks sinisilmsust. Kui reeglid ei sobi, siis annab neid muuta, toimunu aastakümneteks salastada. Nii see lähebki. Riigiprokuratuuri ja kaitsepolitseiamet teatasid, et Tallinna Sadamaga seotud kriminaalmenetluse käigus pole kogutud informatsiooni, mis viitaks, et mõnda erakonda oleks varjatult rahastatud. Kui Tallinna Sadam sponsoreerib "omade" tegevusi, need aga aga osutavad teeneid või teevad annetusi, kas see siis polegi varjatud rahastamine?
Tallinna Sadama ja Eesti Energia ümber toimuv lõpeb arvatavasti nii nagu varasemadki skandaalid – üks tembeldatakse süüdlaseks, poliitilised rühmitused jätkavad aga ühiskassa tühjendamist ja tavakodanikele järjest suuremate kohustuste panemist.

Meie ühiskonnakorralduse ülesehitus on tekitanud olukorra, kus Kapo pole huvitatud erakondade varjatud rahastamise avastamisest  huvitatud, kuna see tekitaks (revolutsioonilise) situatsiooni, kus ühed ei lepi sellega, teised ei saa selleta hakkama. 
Võimul püsimiseks on vaja väga palju raha. Rahakraanide kinni keeramine kukutaks ühiskonnas erakondliku ülemvõimu, mis ei saa võimule ja nende esindajatele meeldida. 
Kapo esindab riigivõimu. Võimuerakonnale süüdistuse esitamine tähendaks enesetappu. Reegleid kehtestavad ikka võimurid, mitte Kapo ega rahulolematud tavakodanikud.
 

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP