RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 23. september 2015

Rõivas möönis, et ka Eesti võib saada sundkvoodid

Täna Riigikogus Euroopa Liidu asjade komisjoni ja Väliskomisjoni ühisistungil esinenud ja küsimustele vastanud peaminister Taavi Rõivas oli sunnitud tunnistama, et kui homme toimuv erakorraline Euroopa Ülemkogu võtab kursi pagulaste sundkvootide määramiseks liikmesriikidele, on Eesti sunnitud selle otsusega leppima, kuigi eelistaks vabatahtlikke kvoote.

ELAK-i aseesimehe Jaak Madisoni sõnul on EKRE-l olnud järjekordselt õigus, sest konservatiivid väitsid juba kevadel, et vabatahtlikud kvoodid muutuvad peagi kohustuslikeks ning migrantide numbrid hakkavad kasvama suurema kiirusega kui valitsus ja avalikkus üldse arvata oskab.

Oma selgroogu püüavad siiski säilitada Kesk-Euroopa riigid. Tšehhi peaminister Bohuslav Sobotka kinnitas teisipäeval, et Praha ei nõustu Euroopa Komisjoni ettepanekuga kohustuslike rändekvootide kehtestamiseks. “Kinnitan, et nii mina kui siseminister Milan Chovanec oleme ühemõtteliselt vastu alalise põgenike ümberjaotamise mehhanismi loomisele ja kvootide kehtestamisele,” ütles Sobotka ajakirjanikele. Kvoodisüsteem on tühi poliitiline žest, lausus Chovanec. Sobotka sõnul on tšehhid kindlad, et plaanitav süsteem ei toimi.

Kolmapäeval toimub rändekriisi teemaline Euroopa Ülemkogu. Teisipäeval 22.septembril arutavad teemat EL-i siseministrid. Kvoodiotsused võidakse vastu võtta nn. kvalifitseeritud häälteenamusega, kui ettepaneku poolt on vähemalt 55% EL-i liikmesriikidest, kes esindavad vähemalt 65% liidu elanikkonnast.

UU

Allikas: http://uueduudised.ee/roivas-moonis-et-ka-eesti-voib-saada-sundkvoodid/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP