RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 1. september 2015

Häda sulle, maa, kui su kuningaks on sulane...



...ja su vürstid pidutsevad juba hommikul. Kas inimene on loodud teatud tagamõttega kellegi poolt julmaks ärakasutamiseks nagu meie teeme seda koduloomadega? On ta loodud orjaks, igaveseks võlglaseks ja süüdlaseks? Või on ta loodud ülimas armastuses looduse krooniks, et inimene võiks nautida elu ning ennast teostada ja oma valikute läbi kasvada nii iseenese kui teiste silmis, et armastuse läbi maailma paremaks muuta? 
Kumb stsenaarium meie elus hakkab määrama, oleneb suures osas poliitikutest. Einar Laigna on kunagi öelnud, et eestlaste traagika seisneb selles, et nad ei oska ära tunda oma juhte. See oskamatus on kujundanud Eestis tegelikkuse, mida väljendab kujukalt tõetera Koguja Raamatust: ”Häda sulle, maa, kui su kuningas on sulane”.
Kunagi vabanemise rõõmujoovastuses andestas rahvas endistele ”punaparunitele”, kes kähku värvi muutsid, hakkasid ärastama-erastama ja Läänest Eestile uusi isandaid otsima. Nad nurjasid meile antud ajalooliselt harukordse võimaluse olla inimeste ja rahvana ise, minna oma juurte juurde ning hakata uskuma, mõtlema ja tegutsema nagu eestlane. Tookord oli rahvas selleks valmis, aga nüüd on jälle kolm erinevat arvamust seal, kus kaks eestlast koos.
 Kui filminäitleja Kramerovil paluti avaldada oma edu saladus, siis vastanud ta, et tema rolli figuurid on tavaliselt lollpead, kelles inimesed iseennast ära tunnevad. Paistab, et eestlased valivad endale nn esindajad-liidrid sellesama põhimõttega, et nendes iseennast ära tunda. Kuna hääletajad pole pädevad, siis tuleks kutsuda kokku Tarkade Koda, nagu iidsel ajal. Tarkade Koda selekteeriks välja riigitüüri juurest kaks sobimatut inimtüüpi: alaväärsuskompleksiga orjameelsed ja võimuahned psühhopaadid. Nii saaksid õiguse rahvast juhtida testide alusel selleks juhiloa saanud ausad ja väärikad kodanikud, kellel on rahva enamiku toetus. Seda peaks nõudma ka meie riigi põhiseadus. Isegi autojuhtidelt nõutakse juhieksami edukat sooritamist ning pädeva komisjoni poolehoidu ning alles siis väljastatakse juhiluba, mis annab õiguse minna liiklusesse ja juhtida autot. Arusaamatu, et sellist sertifikaati ei nõuta riigijuhtidelt, kellel piisab riigitüüri juurde asumiseks ainult keskmisest suuremast võimuihast ning manipuleerimisoskusest. Kui kaks korda järjest on vabatahtlikult iseseisvus käest ära antud, siis tuleks midagi ette võtta, et neetud orja- ja psühhopaadigeen võimule ei pääseks ja valitsusel oleks südant ja selgroogu.
Nõuka-ajal olla olnud reegel, mis keelanud tapamajas töötades tegeleda loomade veristamisega üle kahe aasta järjest, sest see rikkuvat inimese vaimset tasakaalu. Miks ei võiks kehtida sama reegel ka võimukoridorides töötajate kohta – paistab ju, et võim laastab inimpsüühikat veelgi rängemini kui lihunikutöö, mis oma olemuselt on samuti võimu kuritarvitamine. Koit Pikaro ütles selle kohta kunagi Nõmme Raadios umbes nii: ”Ega liiga noor või nõrga psüühikaga inimene ei tohikski riigikokku saada, poole aastaga on ta jäädavalt rikutud.”
 Need inimesed, kes ekslikult arvavad, et nad on vabad, vajavad teadvuse ümbersündi. Pangandus  on meie planeedi tulusaim ja destruktiivseim tegevus. Kui poleks seda riikideüleselt seadustavat pangandusseadusandlust, võiks öelda, et kogu globaalne intressimajandus on lausa kriminaalne. Põhjustab ta ju võlakoormuse pidevat kasvu ning seega riikide ja rahvaste järjest kiiremat vaesumist. Kuna euro kaudu orjastati eestlased, siis oleks vaja vabastada ennast parasiitlusele rajatud süsteemist nii palju kui võimalik just ühistulise tegevuse ja Eesti Veksli kasutamise kaudu. See annab võimaluse tegutseda Eesti kui terviku hüvanguks.

Eero Nõmm


2 kommentaari:

Anonüümne 1. september 2015, kell 22:49  

Kui kunagi omale kodu jaksan osta, siis sooviks nö kohustuslikest pankadest loobuda ja raha hoida just ühistupangas. Aga seda aega vist ei tulegi...

Anonüümne 2. september 2015, kell 06:58  

Järjekordselt väga õige jutt! Üks vanasõna käiks ehk veel meie "valitsejate" kohta: 'Matsist ei saa kunagi härrat, küll aga väga hea kupja'



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP