RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 5. september 2015

Kindral sekkus päevapoliitikasse


Kaitsejõudude juhataja kindralleitnant Riho Terras (pildil) tegi Kaitsejõudude Peastaabi pressiteate kaudu täna hommikul kummalise avalduse, sekkudes euroopalike tavade vastaselt igapäevasesse poliitilisse ellu, mis on sõjaväelase ametikohale mittekohane käitumine.
Terras ütles, et on mures meie rahvusliku julgeoleku pärast. “Eesti kaitseväegi on ellu kutsutud kõikide siin elevate inimeste kaitseks hoolimata nende rahvusest, usutunnistusest või nahavärvist.
Kaitseväe juhataja  lisas, et teda teeb ärevaks Eestis leviv võõraviha, mis kindrali arust õõnestavat Eesti rahvuslikku julgeolekut ja kaitsevõimet.

Kaitseväe juhataja ütles 1. septembril (2 päeva enne Vao sündmusi – UU toim.) peetud kõnes kaitseväe ühendatud õppeasutuste avaaktusel noortele kadettidele: “Julgeolekuolukord Eestis ja Euroopas viimase pooleteise aasta jooksul oluliselt muutunud. Lisaks Venemaa agressiivsele käitumisele on üheks murettekitavaks aspektiks ka pagulastega seonduvad pinged ühiskonnas. Üheks julgeolekuriskiks on kujunemas mõnede survegruppide pime sallimatus pagulaste suhtes. Kakssada pagulast ei ole oht Eesti riigile. Kindlasti on aga oht see, kui meie liitlased arvavad, et Eesti ei soovi jagada ühist kohustust pagulaste vastuvõtul, samal ajal lootes sõprade poolset mõistmist Venemaa imperialistliku käitumise osas. Me ei saa lubada liitlassuhete mõranemist.”

Riigikogu Konservatiivse Rahvaerakonna frakstiooni juht Martin Helme lubas teha vastava arupärimise kaitseministrile ja Kaitseväe juhatajale, sest kõrgete sõjaväelaste sekkumine poliitikasse tekitab küsimuse, kas ei soovita sel moel kuidagi mõjutada poliitikute käitumist.

Täna hommikul selgus Eesti avalikkust šokeeriv fakt, et seni vabatahtlikult vastu võtta plaanitud väike grupp pagulasi, võib Euroopa Komisjon nõudel muutuda kümneid kordi suuremaks kohustuslikuks laviiniks, mis pole Eestile jõukohane üheski mõttes. Sellistes tingimustes oleks Kaitseväe ülesanne pigem meie territooriumi turvamine korratuste eest ja kodurahu kaitsmine kui migratsioonilaviinile allumine. See, mis toimub Ungaris ja mujal Euroopas, teeb Eesti inimesed ärevaks. Seda fakti kinnitab ilmekalt hommikul avaldatud Turu-uuringute AS värske uuring, millest selgub, et 78% eestimaalasi on massimigratsiooni vastu.

Allikas: http://uueduudised.ee/kindral-sekkus-paevapoliitikasse/

1 kommentaari:

Anonüümne 8. september 2015, kell 01:40  

See mees ei kannata mingit kriitikat. Pagunid peal, aga oma tsiviilkontrollist ei tea midagi. Kuhu edasi?



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP