RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 14. september 2015

Kaart: omavalitsustel napib pagulaste vastuvõtmiseks võimalusi

Postimees pani kaardile omavalitsused, kes on seni teada andnud, kas üldse ja milline on nende võimekus pagulaste vastuvõtmisel. Nagu kaardilt näha, on see võimekus üle Eesti väga tagasihoidlik.

Näiteks Jõhvi, Alatskivi, Tartu ning Põlvamaa omavalitsuste liit on teada andnud valmisolekust pagulasperesid vastu võtta. Viljandi ning Sillamäe on avaldanud soovi sotsiaalministeeriumi esindajatega kohtuda, et teema kohta rohkem informatsiooni saada. Tamsalu, Sillamäe ja Vormsi vallad on aga kirjutanud, et võimaliku töö leidmine nendes valdades oleks probleemiks.


Pagulaste vastuvõtu võimekuse puudumist põhjendatakse enamjaolt võimalike eluruumide ja tugiteenuste puudumise või väheste võimalike töökohtade olemasoluga. Küll aga on paljud omavalitsused avatud läbirääkimistele, juhul, kui riik neid ka rahaliselt toetab.
Mitmed omavalitsused palusid vastamiseks ajapikendust, kuna soovivad teemat arutada volikogudes.
*Kaardil on need omavalitsused, kes on sotsiaalministeeriumile seni vastanud ning kelle vastused ministeeriumi avalikus dokumendiregistris avanesid.

Allikas: http://www.postimees.ee/3325235/kaart-omavalitsustel-napib-pagulaste-vastuvotmiseks-voimalusi 
______________
" Küll aga on paljud omavalitsused avatud läbirääkimistele, juhul, kui riik neid ka rahaliselt toetab." Riik suurt enamust neid valdu muidugi toetab. Aga kust tuleb raha? Raha tuleb meie elanikelt ja seoses sellega langeb ka üldine elatustase osariigis. "Pagulasi" veetakse juba salaja sisse ja ei maksa uskuda valitsuse poolt pakutud arve!
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP