RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 30. september 2015

MATTI ILVES: KUIDAS SAAB OSARIIK RAHA IMMIGRANTIDE ÜLALPIDAMISEKS?

Teatavasti läheb 1. immigrandi-pagulase ülalpidamine maksma 20 000 € aastas (Soomes läheb pagulase 15 000 € aastas, meie "rikas" riik on märksa heldem!) ja nüüd tekkib paratamatult küsimus, et kust võetakse see raha? Nüüd vatuvõtavas riigieelarves vaevalt tuleb uus rida - kulutused pagulastele ja kui ka tuleb, siis osa kulutusi on kindlasti varjatud. Riigieelarvas on vaid märgitud, et ainuüksi tuleval aastal pagulaskeskuste ülalpidamiseks kulub 370 587 eurot.
Euroopa Liit maksab ainult ühekordset toetust 6 000 € pagulase kohta. Aga kuidas saadakse puudujääv raha? Reeturpoliitikutele on see väga lihtne. Raha võetakse tõenäoliselt töötukassa ja haigekassa reservidest! Selleks on osariik teinud juba teatud ettevalmistused. Nimelt võttis riik aastal 2012 töötukassa raha riigi käsutusse ja veel, valitsus liidab haigekassa ja töötukassa vahendid riigi kassareserviga 2015.

Tänavu tegi Eesti Tööandjate Keskliit ettepaneku vähendada töötuskindlustusmakseid, põhjendades seda Töötukassa ülisuurte reservidega, mis lubaksid üleelada rohkem kui ühe suure kriisi. Valisus keeldus sellest kategooriliselt ja nüüd me teame miks.

1 kommentaari:

karlovitz 30. september 2015, kell 20:53  

See lugu, ...no täpselt kümnesse!



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP