RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 30. november 2012

EL - VÄRSKED PÄRLID - 29.11.12

Euroopa Komisjon tahab Brüsselile suuremat voli riikide majanduse üle - soov, mis viib ühtse "Euroopa Föderatsiooni" majandusministeeriumi tekkeni.
Euroopa Komisjon võttis vastu tegevuskava, mis näeb tulevikus ette liikmesriikide majanduslike valikute suuremat koordineerimist Brüsselis.
Ühisraha euro püsimajäämiseks on Euroopa Komisjoni presidendi Jose Manuel Barroso sõnul vaja luua omaette euroala eelarve, ühistagatisega võlakirjad ja võlalunastamisfond, vahendas "Aktuaalne kaamera". Euroopa Komisjoni plaanide teostumisel hakkaks Euroopa Liidu kindlat kurssi hoidma midagi ühise rahandusministeeriumi sarnast. Liikmesriikide majanduslikke ja eelarvepoliitilisi valikuid koordineeritaks edaspidi tihedamalt Brüsselis, seisab vastu võetud tegevuskavas.
"Tegevuskava paneb ritta mõtted, mis on debattides juba tõstatatud. Mõnel juhul toob esile ka varem maha kantud ideed, nagu võlalunastamisfond, mille vastu on väga kriitilised olnud sakslased," rääkis EPC analüütik Janis Emmanouilidis.
"Oletame, et liikmesriik tahab haridussüsteemis midagi muuta. See maksab. Kui riigil selleks vahendeid ei ole, sest kärbitud on kõikjalt, siis see fond võimaldaks partneritel aidata, kui selles on kokku lepitud," selgitas Emmanouilidis.
17-l euroala riigil peab lubama kiiremini integreeruda, kui ülejäänud liikmesmaadel 27 seas, leiab Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barroso. Lubada ju võib, aga kas suuremaks vastutuse jagamiseks ka tegelikult valmis ollakse? Emmanouilidis ütles, et kui pühapäeval kuuleme, et on vaja rohkem Euroopat ja EL peab tegema rohkem kasvu ja töökohtade saavutamise nimel, siis esmaspäeval öeldakse, et EL peab eelarvet kärpima. Ikka ja jälle - proletariaadi heaolu nimel!
Riigipead ja valitsusjuhid arutavad Euroopa tulevikuvisioone järgmisel ülemkogul 13. ja 14. detsembril.

Allikas: http://bhr.balanss.ee/

1 kommentaari:

Anonüümne 1. detsember 2012, kell 10:31  

Tähelepanu! Itaalias toimub peagi Bilderbergide kohtumine:
http://forum.prisonplanet.com/index.php?topic=238229.msg1388172;topicseen#msg1388172



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP