RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 25. november 2012

Facebook keelustab poliitiliselt ebakorrektseid pilte

Kirjutas Toomas Kask

29. oktoobril, tervitas enimtuntud vandenõuteoreetiku Alex Jones’i Facebooki lehel teade, et kasutajakontole ei ole võimalik ligi pääseda. Nimelt olevat mustvalge pilt Osama bin Ladenist kirjaga „Al – CIA – da“ läinud vastuollu Facebooki kasutajatingimuste „Õiguste ja vastutuse“ peatükiga. Pilt eemaldati. Lisaks hoiatati konto omanikku, et ka teised kaheti mõistetavad pildid tuleks kustutada, kui konto omanik soovib jääda „heasse nimekirja“. Eelnevast võib välja lugeda, et „musta nimekirja“ on lisatud küsimuste tõstatamine, seoste loomine, kriitiline mõtlemine … ühesõnaga mõtlemisvõimega inimene.
Aasta 2011 septembris oli Infowars uudisteagentuuri reporter Darrin McBreen Facebooki meeskonnaga kirjavahetuses seoses poliitiliste vaadete levitamisega sotsiaalvõrgustikus. Väidetavalt ei olevat Facebook sobilik koht „poliitiliste seisukohtade“ jagamiseks. „Ole Facebookis ettevaatlik poliitiliste väljaütlemistega,“ hoiatas kiri meeskonnalt. „Facebook on mõeldud inimestevaheliste suhete loomiseks, mitte platvorm poliitiliste vaadete levitamiseks. Ära siuna oma baasi. Ole ettevaatlik ja teadlik, mida räägid.“ Seega, võimuinstitutsioonide ja CIA poolt rahastatud Facebooki meeskonna – imepoisi Mark Zuckerberg’i ja CIA vahelise seose leiab riskikapitalifirma Accel Partners kaudu – jaoks on ideaalne kodanik inimeseloom, kes „jalaga perse naljadest“ kaugemale ei küündi.
Nagu selgub, on teatud kontingendile lubatud esineda sotsiaalvõrgustikus poliitiliste vaadetega ja osadel mitte. Näiteid võib tuua suure lombi tagant (nt. president Obama selge reklaam- ja poliitpropaganda kasutaja) aga ka kodumaalt. On ju enamikel poliitilistel liikumistel ja institutsioonidel oma veebileht ja facebooki kasutaja. Reformierakond, Keskerakond, Eestimaa Rohelised, president Toomas Hendrik Ilves, Ei ACTA-le, Meeleavaldus valeliku ja ülbe poliitika vastu jne. Poliitiline aktiivsus teatud piirides ja eelnevalt heaks kiidetud liidrite juhtimisel on lubatud – aga mitte grammigi rohkem!
Ja kuidas on üldse võimalik piiritleda poliitikat? Tegemist on keerulise küsimusega, mille üle on mõtlejad arutlenud läbi aegade. Kas on võimalik tõmmata piir näiteks poliitika ja kunsti vahele? Jällegi Ameerika mandril on tunnistatud luureagentuuri poolt, et Külma sõja ajal sai toetatud uuenduslikke kunstiliikumisi, näiteks abstraktse ekspressionismi esindajaid Jackson Pollock’t, Robert Motherwell’i, Willem de Kooning ja Mark Rothko’t. Tegemist olevat olnud n.ö. psühholoogilise sõjaga NL-i vastu demonstreerimaks USA sõna- ja loomevabadust.
Loomulikult oleneb erinevate poliitiliste liikumiste legitiimsus ühiskondlikest normidest. Oleks mõeldamatu, kui loodaks uus erakond Eestimaa Pedofiilid, kes propageeriksid oma väärastunud mõtteviise ka teistele. Eluterve ja funktsioneeriv ühiskond peab ennast sääraste nähtuste eest kaitsma. Antud juhul ei ole küsimus normidele mittevastavuses, küll aga on võimuinstitutsioonide enesekaitses. Täiesti aktsepteeritud fakt, et Külma sõja ajal toetas CIA Ameerika Ühendriikide kodanike maksurahast modžaheedide võitluses Nõukogude Liidu vastu, kellest tänaseks on välja kasvanud laialivalgunud rühmitus (võib ka väita, et ideoloogia) al-Qaeda, ei mängi enam rolli. Võib väita, et al-Qaeda ja CIA sümbolite omavaheline sobitamine viitab „viha õhutamisele“ USA riigi vastu. Analoogiliste tegevuse eest võib nähtavasti saada kriminaalkaristuse varsti ka Eestis.
Allikad:
1.http://www.independent.co.uk/news/world/modern-art-was-cia-weapon-1578808.html
2.http://www.prisonplanet.com/facebook-now-censoring-political-posts-as-hate-speech.html
3.http://www.prisonplanet.com/infowars-reporter-warned-not-to-use-facebook-for-political-viewpoints.html

1 kommentaari:

Greg Andrin 28. september 2021, kell 00:51  

Rikkaks sain selle programmeeritud häkkinud sularahaautomaadiga
Pärast ülikooli lõpetamist polnud tööd, nii et otsustasin alustada väikeettevõttega, kuid rahast ei piisanud. Lõpetasin ettevõtte, see muutus minu jaoks väga raskeks, kuna olin oma vanemate ja vanemate ainus laps. Nad on mõlemad vanad, nad usuvad minu igapäevasesse dieeti, ühel päeval nägin Internetis surfates sõnumit, kuidas see UUS VAHETATUD SAADUD ATM -KAART saab sularahaautomaati häkkida ja suure summa raha välja võtta, nii et võtsin teiega e -posti teel ühendust ettevõttega . Minu üllatuseks sain kaardi kätte paar päeva pärast kaardi eest väikese tasu maksmist. See tühi ATM -kaart on hämmastav ja ilus toode. Ma ei usuks kunagi, et kõiki neid asju, mis mul täna on, on võimalik selle suure rõõmuga südames omandada, seetõttu toon hea uudise ... Elu on positiivne ja kannatlik, uskudes, et suured asjad on võimalikud ja võivad juhtuda sekunditega. .. BRAIN HACKERS TECH WORLD muutis mu elu ... Jumal tänatud, et saate meilitsi saata VIA (brainhackers@aol.com)



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP