RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 23. november 2012

MATTI ILVES: MILJARDÄRIDE PINGUTUSED INIMESTE NARKOSÕLTUVUSSE VIIMISEL KANNAVAD VILJA

Alustan ühe tsitaadiga Jüri Lina raamatust "Maailmaehitajate pettus": "Soros maksis 1993-97 vähemalt 6 miljonit dollarit USA organisatsioonidele, kes võitlevad narkootikumide legaliseerimise eest. Ta on rajanud oma instituute narkootikumide legaliseerimiseks ja surmaabi andmiseks. Nende kontorid paiknevad tema "heategevuse sihtasutuses", Avatud Ühiskonna Instituudis." Selline finantseerimine narkootiliste ainete legaliseerimise sihiga kestab ka praegu.

Nüüd hakkab see finantseerimine ka vilja kandma. USA presidendi valimistega üheaegselt viidi mitmes osariigis läbi ka erinevaid referendumeid ja nii legaliseeriti marihuaana (kanepi taimest valmistatakse kolme uimastit: marihuaanat, hashishit ja kanepiekstrakti) kasutamine Colorados ja Washingtonis. Juba varem oli kanep ja sellest valmistatud narkootikumid lubatud Californias ja New Mexicos.

Ega kuritegelik Euroopa Liit ei või ka USA-st maha jääda, vaid teeb pingutusi, et isegi ette jõuda."Eesrindlikus" Hollandis on kanep legaliseerimise kogemused juba 30. aasta vanused! Europas on kanepi kasutamine veel dekriminaliseeritud järgmistes riikides: Hispaania, Itaalia, Portugal, Luxembourg jt.
Ka Eestis kostub juba võrdlemisi mõjukaid hääli kanepi, kui "kerge narkootikumi" kasvatamise ja kasutamise legaliseerimiseks.
Sõltumatud teadlased-narkoloogid - ka Eesti narkoloogid - on aga kindlal arvamusel, et kanep tekitab narkosõltuvust ja on üpris kindel üleminek veelgi kangemate narkootiliste ainete tarvitamisele.
Narkomaania levikule kaasaaitamise kujukas näide on Afganistan ja seal toimuv sõda. Taliban, nagu nüüd on selgunud, hävitas ka tegelikult moonipõllud, moonist saab oopiumi ja morfiini. Aga NATO ja selle vägede tegevus seal näib narkokaubandust vaid soodustavat ja see saab olla ainult teadlik tegevus, sest nüüd on oopiumi toodang seal tõusnud 40. kordseks.

Miks miljardärid, kes on maailma tegelikud peremehed, siis soovivad inimesi panna narkonõela otsa? Aga selleks, nad leiavad, et inimesi on maailmas ülearu palju ja proovivad nii vähendada nende arvu mitmekordselt, ning narkootikumid on ainult üks abinõu mis on selleks kasutusele võetud.

4 kommentaari:

Anonüümne 23. november 2012, kell 12:56  

Matti.

sa ikka tead, et inimesed on narkootikume pruukinud aasta tuhandeid. Kanepit on leitud suurtes kogustes näiteks egiptuse püramiididest. Ka sinu keha toodab igasugu narkootikume.

selle suhtes ma sinuga nõustun, et see narkootikumide levitamine on ka riikide poolt vähe kaasa aidatud, aga siiski pean mainima, et iga narkootikum ei ole nõela otsa sattumine. Selle kohapealt oled sa küll vähe paranoiline siin. raudselt sa ise võtad vahepeal alkoholi ja kui arvad et oled parem, kui inimene kes teeb vahest ühe kanepi pläru, siis sa eksid. Meditsiini seisukohast oled sa hullem kui see viimane.

Sa ise oled uurinud teaduslikek uuringuid kanepist? vaevalt.....
Kas sa tead milleks kasutatakse paljusid "narkootikume" ? jällegi vaevalt. Meie meditsiinis kasutatavad ained on paljuski "narkootikumid"

Ja kas sa ka seda tead, et miks kanep keelati? see oli peaasjalikult meditsiini ja alkoholi ärikate lobitöö usas. Sest neile ei mahtunud pähe, et 1 inimene võib endal sellist taime kodus kasvatada, mis aitab mitmete meditsiiniliste hädade vastu ja veel joovastab ka.

Sinu jutu järgi tuleks siis boikoteerida kõike alates kohvist.... Ka minumeelest oleks elu ilusam, kui ei tarbidaks midagi, aga see jutt on sul küll siin väga kitsarinnaline ja paranoiline. Pigem on see kahtlane, et sellised asjad kõik keelatud on. See hoiab hinna nii öelda kõrgel ja raha liigub allilma. seal aga tekib kahtlus, et kuidas nii lihtsalt nii suuri koguseid tarnitakse igalepoole. Arvatavasti on selle taga riigid ise.

edu ja jaksu sulle muidu.

Matti Ilves 23. november 2012, kell 15:24  

Noh, ega ma ei hakka siin kanepi pooldajaga vaidlema. Samuti ei pea ise mingeid katseid läbi viima, sest ma usaldan narkoloogide arvamust ja samuti ma ei kaldu äärmustesse, nii kui teie.

Matti Ilves 23. november 2012, kell 18:17  

VEEL: Kanepist ja lävepaku teooriast

Kurikuulus lävepaku teooria – kuidas sellega siis ikkagi on? Tõepoolest, marihuaana on olnud tuntud kui uimasti, millelt minnakse üle teistele keelatud uimastitele, näiteks kokaiinile ja heroiinile. Seaduspära see ei ole ning suurem osa kanepisuitsetajaid ei hakka teisi narkootikume regulaarselt tarvitama, kuid narkootikumi pigem pooldava mõtteviisi olemasolu suurendab tunduvalt riski sattuda ka muude narkootikumide ohvriks. Enamik kangetest narkootikumidest (näiteks heroiinist) sõltuvuses olevaid narkomaane – ligikaudu 95% neist – on osutanud, et kõik sai alguse kanepist. Kui lisada loetellu seadusega lubatud uimastid, näeb nende allakäigutrepp üldjuhul välja selline:

õlu, siider ja muud lahjad alkohoolsed joogid, vein;
tubakas ja kange alkohol;
marihuaana;
muud keelatud uimastid.

Kui arvad, et sina ei ole üks neist, kelle tee viib otsejoones alla, siis ära unusta, et mitmed sind ümbritsevad inimesed võivad olla sinust oluliselt nõrgemad ja mõjutatavamad. Võib-olla mõni sinu sõber. Võib-olla sinu vend või õde? Võib-olla sinu laps?

Kindlasti mõjutab kanepisuitsetamise keskkonnas kasvamine lapsi: tõenäosus, et kanepit tarvitanud vanemate lapsed hakkavad tarvitama ecstasy't ja kokaiini, on mitu korda suurem kui teiste vanemate laste puhul.

Mida nooremalt alustada, seda suurem on risk jõuda muude narkootikumide tarvitamiseni. Lisaks näitavad uuringud, et riski suurus on otseselt seotud tarvitatud kanepi hulgaga: mida rohkem tarvitatakse kanepit, seda suurema tõenäosusega minnakse üle veel kangematele narkootikumidele. Columbia ülikooli sõltuvuskeskuse andmete kohaselt saavad 60% noortest, kes on tarvitanud kanepit enne oma 15. sünnipäeva, hiljem kokaiinitarvitajad. Ka on näidatud, et 12–17aastaste kanepit tarvitavate Ameerika noorte puhul on tõenäosus, et nad hiljem hakkavad tarvitama kokaiini, 85 korda suurem kui nende puhul, kes kanepit tarvitanud ei ole. Seega, kindlasti ei saa väita, et enamus kanepisuitsetajatest hakkab tarvitama ka muid narkootikume, kuid mida rohkem kanepit suitsetada, seda tõenäolisem see on. Samuti ei ole kuidagi võimalik ennustada, kas eksperimenteerija esimesest kanepisigaretist jääb üksnes meeldiv mälestus või on see esimene samm mälupuudulikkuse, ärevushäirete, skisofreenia ja heroiini suunas. Seda ei tasu unustada, kui ulatad sõbrale või tuttavale tema esimese kanepisigareti. Sina vastutad.

Matti Ilves 23. november 2012, kell 18:19  

JA VEEL: Kanepist ja sõltuvusest

On teaduslik fakt, et kanep tekitab sõltuvust (Miller & Gold, 1989; Comton jt, 1990; Duffy & Milin, 1996; Crowley jt, 1998; Haney jt, 1999). Umbes 10% kõigist nendest inimestest, kes kas või korra elus on kanepit proovinud, jõuavad mingil eluetapil kanepisõltuvuse faasi. Sõltuvus areneb välja pikemaajalise tarvitamise jooksul, lisaks tekib tolerantsus: et uuesti kogeda kanepi mõju samaväärsena, läheb tarvis üha suuremaid koguseid. Kui kanepisõltlane enam oma harjumuspärast annust ei saa, tekivad võõrutusnähud. Enamasti tähendab see unetust, ärevustunnet ja kergesti ärrituvust, lisaks vaevavad higistamishood, kerge iiveldus, värinad ja kehakaalu langus. Unetus kipub sageli olema väga kurnav ning on tihti peamine põhjus, miks sõltlane kanepist loobuda ei suuda. Olgu see teadmiseks neile, kes väidavad, et kanep ei tekita sõltuvust või kui, siis ainult psüühilist (Comton jt, 1009).

Tänaseks on kanepisõltuvus leidnud oma kindla koha ka psüühikahäirete klassifikatsioonides DSM-IV ja RHK-10.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP