RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 19. november 2012

VEIKO RÄMMEL: AUSUSES PEITUB VÕLU JA LIHTNE ON ILUS!

Pealkirjaks olev lause on vana rahvatarkus. Paraku tekib küsimus, miks me soovime teha kõike risti vastupidi? Miks loome keerulisi valimissüsteeme, kuigi on selge, et väikeriigis on ausad otsevalimised ainukesed, mis toimivad? Miks me loome ülemõistuse keerulisi maksusüsteeme ja parteide rahastamise skeeme, skeeme, mis juba oma olemuselt kutsuvad esile vajaduse petta? Kes küll oskaks ja söandaks vastata?
Meil tuleks päevapealt lõpetada igasugused skeemitamised ja parteide nuumamine maksumaksja raha eest. Valimised viia läbi majoritaarsel alusel otsevalimistena 101 enim hääli saanut saavad sisse ja aamen. Väljalangemise puhul võetakse üldnimekirjast järgmine.
Rahva hirmutamine, et selline süsteem viib diktatuurile on demagoogia, sest kas meil täna ei ole diktatuur? On küll, kuid varjatul kujul, toimib parteiline diktatuur. Rahva - kodaniku hääl reeglina maksuvusele ei pääse. Eks osaliselt mõtlesid sama ka Harta 12 kirjutajad. Kuigi selle dokumendi osas on minul tugevad kahtlused. Nii dokumendi toon, kui ka allakirjutajate ring jätavad mulje püüdest paasta "püha süsteem".
Otsevalimised on ainukesed, mis näitavad valija tõelist valikut.
Erakondade rahastamisest

Kui defineerida erakonda, parteid, mõttekaaslaste ühendusena oma maailmavaate teostamiseks legaalsete poliitiliste vahenditega. Sellisel juhul on ainult loogiline, et mõttekaaslased panevad rahad kokku ja majandavad oma organisatsiooni ise - liikmemaksudest, seadusliku äriga, ürituste korraldamisega jms. Igasugune "must raha" on vaja aga kriminaliseerida ning selliste skeemide tegijad poliitikast igavesest ajast igavesti tõrjuda.
Eestis on minimaalne erakonna asutamiseks vajalike inimeste arv 1000. Oletame liikmemaksuks 1 euro. Seega on kuu laekumine 1000. Sellega saab pidada juba ülal ühe palgalise töötaja. Meie suurparteidel on liikmeid vahemikus 6000 - 10 000. Seega...Ja kes ütles, et see maks vaid 1 euro peab olema?
Väidetakse, et seda liikmemaksu ei õnnestu kokku koguda, ei maksta. Siis aga ei ole tegu ju mõttekaaslaste ühendusega ja see kooslus vaja sundlikvideerida?
Kui viia ellu siin esitatud loogilised põhimõtted erakonnasüsteemis ja valimistel kaovad tänased probleemid minu arvates iseenesest. Kuid siin on üks aga, seda ei taheta, ei taha isehakanud eliit, võimuoligarhia. Nemad kaotaksid võimu igaveseks, sest kaob võimalus massidega manipuleerida.
 

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP