RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 18. november 2012

MATTI ILVES: MEELEAVALDUSTEL NÕUTI VALITSUSE TAGASIASTUMIST!

Eile korraldatud meeleavaldustel ausa poliitika kaitseks Tallinnas ja Viljandis nõuti häälekalt valitsuse tagasiastumist. Selline nõudmine esitati Eestis korraldatud suurematel protestimeeleavaldustel esmakordselt. Juba see näitab rahva rahulolematust praeguse valitsuse, presidendi, kartellierakondade ja parlamendi vastu. Tallinnas võttis osa meeleavaldusest tuhandeid- ja Viljandis sadu inimesi. Osavõtjate sekka oli ka pugenud tegelasi, kes on kujundanud sellise poliitilise süsteemi. "Õhtuleht" kirjutas juhtkirjas: "Poliitikute omas mullis elamist kinnitavad minister Juhan Partsi emotsionaalsed hinnangud, et rahvast kutsutakse anarhiale, probleemid tulenevad ajalehtedest ning jutt revolutsioonilisest situatsioonist on nonsenss."
Meeleavaldustele eelnes igati asjalik üleskutse "Aitab valelikust poliitikast", mille koostajad ei olnud parteipoliitikaga kuidagi seotud ja hiljem ilmus välja Harta 12. Selle harta taga oli aga inimesi, kes on otseselt seotud valitseva partokraatliku poliitikaga ja on ka vastutavad selle eest. Nii nad ilmselt tahavad enda nägu puhtaks pesta ja hiilida vastutusest kõrvale.
                                                          Meeleavaldus Viljandis
Kõige piinlikum oli aga harta koostajate poolt ideede ülevõtmine Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna programmilistest seisukohtadest, Henn Põlluaas (EKRE volkiogu esimees) ütles FBis: "Petitsioon on justkui Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna programmist võetud." Positiivne oleks see olnud vaid juhul, kui harta koostjad ütelnuks, millise erakonna programmist need seisukohad pärit on - aga seda oleks muidugi palju loota, EKRE seisukohtadega saate tutvuda siin: http://www.ekre.ee/erakond/programm/riik-ja-valitsemine/  ja kogu programmiga SIIN
Tõlge: "Tulevik sõltub sellest, mida me teeme praegu."
Mahatma Gandhi

Fotod: Toomas Huik ja Rannar Raba

2 kommentaari:

Aleksander Kaasik 18. november 2012, kell 15:41  

Majandusminister peaks tagasi astuma.Lennunduses ja elektrimüügis toimuv/algav on piisav peegeldus.
Kuid keegi ei liigu ja mis kasu oleks peaministri vahetusest, kas noorem või vanem orav, ühtmoodi hoiavad ikkagi saba.Uue riigikogu
valimine annab rahvale võimaluse ÕIGED mehed/naised Toompeale viia.See oleks laulva revolutsiooni teine küpsusaste.Ja ongi õige aeg, möödunud pea terve inimpõlv.

Anonüümne 19. november 2012, kell 11:21  

Valitsuse vastane väljaastumine on suurelt jaolt tingitud, käsu korras läbiviidavast haldusreformist.Riigiametnikud kardavad jääda tööta aga samas nii edasi minna ka enam ei saa kus 6000 elaniku kohta on 5 omavalitsust.Peale selle peaksid liituma mitmed ministeeriumid ja üle tuleb vaadata nende eelarved.Riigi allakäik on tingitud otseselt valitsuse saamatust majandamisest ja suurest võimujanust aga antud haldusreform tuli neile endile kaela Brüsselist.Nende tagasiastumise pärast muretseda ei ole vaja ,sest peale haldusreformi kaovad nad ise areenilt.Millegipärast olen veendunud ,et paljud valimisjaoskonna töötajad mängisid kaasa valimiste võltsimisega ja kui nad nüüd töötuks jäävad siis sünnib meile meikarid üleöö juurde ja kordades.Mõnes mõttes oleks see isegi hea ,sest võltsvalitsuse tehtud otsused on võimalik kõik tühistada.Aga seniks ootan südamest ,et viidaks ellu haldusreform!



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP