RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 10. veebruar 2016

IRL-i ja Vabaerakonna esindajad ei toetanud õiguskomisjonis kooseluseaduse tühistamist

Riigikogu õiguskomisjon arutas täna kooseluseaduse tühistamise eelnõuga seonduvaid küsimusi. Häältega viis nelja vastu otsustati mitte eelnõud toetada, kusjuures eelnõule ei andnud toetust ei IRL-i ega ka Vabaerakonna esindajad.

“Komisjoni istungil otsustasid neutraalseks jääda nii IRL-i kui ka Vabaerakonna esindajad ning see tähendab sisuliselt kooseluseaduse heakskiitmist. Eriti kurvastab mind IRL-i poliitilise selgroo puudumine. Täna näitavad kõik märgid, et IRL-i väärtuspoliitika on muutunud äraostetavaks ning sellist erakonda ei ole kellelgi vaja,” ütles õiguskomisjoni istungi järgselt kooseluseaduse tühistamise eelnõu algataja Jaanus Karilaid.

Karilaiu sõnul on kahetsusväärne, et IRL ja Vabaerakond käitusid risti vastupidi enda sõnadele ning otsustasid täna meie algatatud kooseluseaduse tühistamist mitte toetada. “IRL-i puhul on teada, et taolise käigu eest saadakse koalitsioonis meelehead, kuid veel on teadmata, milliseid kokkuleppeid on sõlminud Vabaerakond, et nad nüüd kooseluseaduse tühistamise toetamisest loobusid. Eelnõu esimene lugemine suures saalis on aga järgmisel teisipäeval ja siis on võimalik paljudel erakondadel veel oma poliitilist nägu päästa. Loodan, et nad kasutavad seda võimalust,” selgitas Karilaid.

Riigikogu EKRE fraktsiooni esimees Martin Helme ütles tänaseid sündmusi kommenteerides, et IRL-i ja Vabaerakonna käitumine annab tunnistust põhimõttekindluse puudumisest. “Mis kasu on sellest, et ei toetata kooseluseaduse rakendamist, kui ei olda samas valmis tühistama kooseluseadust ennast? Taolise käitumise puhul luuaksegi olukord, kus sotsid ja reformarid saavad hädaldada, et “midagi on vaja ette võtta” ja suruda edasi oma rakendusakte,” selgitas Helme oma seisukohta.

Delfi andmetel hääletasid õiguskomisjonis kooseluseaduse tühistamise eelnõu poolt Uno Kaskpeit (EKRE), Olga Ivanova (Keskerakond), Andrei Novikov (Keskerakond) ja Toomas Vitsut (Keskerakond).
Vastu hääletasid õiguskomisjoni esimees Heljo Pikhof (SDE), Kristjan Kõljalg (Reformierakond), Valdo Randpere (Reformierakond), Mark Soosaar (SDE), Imre Sooäär (Reformierakond). Raivo Aeg (IRL) ja Külliki Kübarsepp (Vabaerakond) jäid erapooletuks.

Kooseluseaduse tühistamise eelnõu peaks jõudma riigikogu suurde saali esimesele lugemisele järgmisel nädalal, mil selgub, millised parlamendiliikmed ja erakonnad seda toetavad ja millised mitte.

Allikas: http://objektiiv.ee/irl-i-esindaja-oiguskomisjonis-ei-toetanud-kooseluseaduse-tuhistamise-eelnoud/

1 kommentaari:

Anonüümne 10. veebruar 2016, kell 17:44  

No pedest Raivo ikka hääletab vastu.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP