RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 16. veebruar 2016

Mart Helme Odini sõduritest: ühiskondlike survegruppide nimetamine jõukudeks ei ole korrektne

Foto: Rauno Volmar

Konservatiivse Rahvaerakonna esimees ja riigikogu liige Mart Helme ei mõista, miks peaminister kutsub kodanikualgatuse korras tekkinud survegruppe ja MTÜsid omatahtsi jõukudeks. „Selline primitiivne mõttekäik ja asjale lähenemine viitab Rõivase võimetust ühiskonna probleemidest aru saada,“ leiab Helme.

Peaminister Taavi Rõivas taunib inimeste liitumist omaalgatuslike jõukudega, viidates üha enam populaarsust koguvale Odini Sõdalaste grupile. "Eesti Vabariigis tagab korra Eesti Politsei. Omaalgatuslikud jõugud ei suurenda eesti inimeste turvatunnet vähimalgi määral, pigem vastupidi," kirjutas Rõivas sotsiaalmeedias.
Eesti Päevaleht kirjutas esmaspäeval, et kümned kaitseliitlased ja tegevväelased seovad end Odini Sõdalastega. Kaitseliit ja kaitsevägi ei näe probleemi selles, et nende liikmed kuuluvad vabal ajal enda soovitud rühmitusse – peaasi, et ei minda vastuollu Eesti seaduste ja asutuste väärtustega. Soomest on
Eestisse levinud rühmitus, mille eesmärk on omaalgatuslikult tänavatel patrullides eestlasi pagulaste eest kaitsta, hoolimata sellest, et Eestis on pagulasi väga vähe.

Rühmitus kogub kiiresti toetajaid, Facebooki toetusrühmas on juba ligi 5000 liiget. Sellega on liitunud ka mitu vastutaval kohal olevat kaitseliitlast ja kaitseväelast, kirjutas Helme sõnul pole Odini sõdurid EKREga seotud organisatsioon, vaid rahvaalgatuslik liikumine, mis püüab ennetada probleeme mis on tekkinud seoses massimigratsiooni ja elanikkonna puuduliku julgeolekualase vaakumiga võimude süül Rootsis, Norras ja Soomes.
„Kui pagulaste surve jääb Eestis oodatust väiksemaks, võiks sellised struktuurid tulevikus teha koostööd politseiga näiteks naabrivalve alal või kodanike vara kaitsel, kus hetkel tõsiseid puudujääke“

Allikas: http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/mart-helme-odini-soduritest-uhiskondlike-survegruppide-nimetamine-joukudeks-ei-ole-korrektne?id=73689005

1 kommentaari:

Anonüümne 16. veebruar 2016, kell 13:46  

Rõivasel jt on üldse kombeks tegeleda üksnes tagajärgedega. Seakatk tuli ka neile suure üllatusena või julma arvestusena, et mugavam on leppida mõningate ohvritega ja lihtsalt takkajärgi sebida.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP