RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 15. veebruar 2016

Norrasse saabunud varjupaigataotlejate seas on hulgaliselt abielus alaealisi, noorim "abielunaine" on vaid 11-aastane

Rändekriisiga seoses on Norra võimud uue probleemi ees - nimelt on praegu varjupaigataotlejate seas vähemalt 61 abielus alaealist, kellest osa ei tohiks Norra seaduste kohaselt seksuaalvahekorraski olla. Kõige noorem eelmisel aastal riiki saabunud "abielunaine" oli vaid 11-aastane.

Norras tohib seksuaalvahekorras olla inimesega, kes on vähemalt 16 aastat vana. Paraku oli eelmisel aastal saabunud varjupaigataotlejate seas vähemalt 10 tüdrukut, kes olid 16-eluaastast nooremad, kuid samal ajal ka juba abielus, vahendas The Local Norra ringhäälingut NRK.
Kõige noorem abielus varjupaigataotleja oli 11-aastane tüdruk.
Lisaks on veel 49 tüdrukut ja kaks poissi, kes olid 16-17 aastat vanad, aga juba abielus. Kaks 18 eluaastast nooremat tüdrukut olid juba ootamas oma teist last.
Suurem osa abielus alaealistest on pärit Süüriast, Afganistanist ja Iraagist.

Lastekaitseameti juht Mari Trommald rõhutas NRK-le, et ametnikud suhtuvad väga tõsiselt, kui on tegu lastega, keda ohustab seksuaalne väärkohtlemine, vägivald või sundimine. "Me oleme pühendunud nende laste aitamisele ja sunniviisiliste olukordade ennetamisele. Võivad tulla ka kriminaalmenetlused," nentis ta.
Näiteks üks 14-aastane rase tüdruk tuli novembris Venemaa poolelt Stroskogi piiripunkti koos oma 23-aastase abikaasa ja nende 18-kuuse lapsega. Täna elavad nad eraldi ning 23-aastane mees on politsei uurimise all.

Trommald märkis, et iga juhtumit tuleb käsitleda eraldi ja otsustada, kas abielus paar peab elama eraldi või mitte. "Vanusepiir on Norras 16 eluaastat ning see on ka peamine asjaolu, mille alusel neid juhtumeid vaadata. Samas hinnangu andmisel võetakse arvesse ka võimalikku vägivalda ning sundimist," lisas ametnik.
Kuigi sarnaste probleemidega on Euroopa migratsiooniametnikud pidanud aeg-ajalt tegelema ka varem, on eelmise aasta rändekriis selliste juhtumite arvu kasvatanud.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP