RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 26. veebruar 2016

Rändekriis murendab Euroopa Liitu

"Visegradi nelik": Poola peaminister Beata Szydlo, Ungari peaminister Viktor Orbán, Tšehhi peaminister Bohuslav Sobotka ja Slovakkia peaminister Robert Fico Prahas, 15. veebruar 2016. Foto: Michal Cizek, AFP/Scanpix

Ungari valitsus kavatseb korraldada referendumi Euroopa Liidu kehtestatud kohustuslike põgenikekvootide üle, Tšehhis aga võib oodata debatti ELi liikmelisuse küsimuses. Samal ajal üritab Euroopa Komisjon välja tulla n-ö solidaarsusel põhineva ühtse rändepoliitikaga.

Ungari valitsus kavatseb peaminister Viktor Orbáni sõnul korraldada ELi kohustuslike põgenikekvootide suhtes referendumi. “Valitsus vastab avalikule meeleolule, usume, et põgenike ümberasustamiskvootide kehtestamine ilma rahva toetuseta on võimu kuritarvitamine,” ütles Orbán.

Tšehhi võib aga järgida Suurbritannia eeskuju, juhul kui britid otsustavad ELile ei ütelda. Tšehhide euroskeptilisus on seotud just nimelt rändekriisiga. Tervelt kolm viiendikku tšehhidest ei ole rahul ELi liikmelisusega ja möödunud sügisel oli 62 protsenti tšehhidest valmis hääletama EList lahkumise poolt.
Tšehhi peaminister Bohuslav Sobotka ütles agentuurile CTK, et “Kui Suurbritannia lahkub EL-ist, võib mõne aasta jooksul oodata ka meie maal debatte EList lahkumise üle.”

Väljaanne Politico kirjutab, et mõnede ELi liikmesriikide (sh Austria) ühepoolsest poliitikast häiritud Brüssel üritab ELi ühtsele rändepoliitikale uuesti elu sisse puhuda, unistades endiselt “ühisest koormakandmisest”. Kui mõned ELi liikmesriigid oma piirid omaalgatuslikult sulgevad, muutub Kreeka kiiresti tohutusuureks migrantide laagriks.

Allikas: http://objektiiv.ee/randekriis-murendab-euroopa-liitu/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP