RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 25. veebruar 2016

MATTI ILVES: SUURBRITANNIA VÄLJAASTUMINE EUROOPA LIIDUST MUUTUB ÜHA TÕENÄOLISEMAKS

Suurbritannia väljaastumine Euroopa Liidust muutub üha tõenäolisemaks. Alles teatas David Cameron bittidele suure rõõmuga ELis saavutatud "suurepärastest" läbirääkimistulemustest. Tegelikult ei saavutanud ta põhimõttelistes E Liidu reformimise küsimustes midagi, vaid talle tehti vaid mõni tühine järeleandmine.
Neid tulemusi on peetud nigelateks ka Britannias. Pealegi asus ELi vastaste leeri Londoni linnapea Boris Johnson, see aga lõhestab peaministri partei ja annab liidu vastastele hoogu juurde, mis avaliku arvamuse küsitlusete järgi oli juba niigi veidi üle 50. %.

Nüüd lõi aga Euroopa Liit brittidele noahoobi selga ja seda tõsises mõttes. Cameronile teatati juba ammu enne, et Suurbritannia peab maksma E Liidule tulumaksu 1,7 miljardit £ ja seda nädala jooksul! See maks läheks teiste hädasolivate riikide ülalpidamiseks.
David Cameron keeldus sellest vihaselt oma selleaegsel pressikonverentsil. 1,7 milardit £ tähendab seda, et iga brittide maksumaksja peab tasuma 46 £ liidule. Kuna Suurbitannia majanduskasv on suurepärane, siis EL leiab kohe võimaluse nende edukuse karistamiseks.
Samas, kui teised riigid nagu Saksamaa (£ 614 millionit) ja Prantsusmaa (£ 790 millionit) ning veel mõned saavad tunduvat hinnaalandust.
Kuna britid on maksnud juba liiga palju tulumaksu, siis on see viimane asi mida Cameron kavatseb teha, ta lihtsalt ei maksa.

Meile muidugi räägitkse, et kuhu jääb siis solidaarsus? Pole viga, Eesti saab jälle solidaarne olla ja asuda toetama juba lähemas tulevikus lisaks ESM-ile meist palju rikkamaid hädasolevaid riike, seekord ELi tulumaksu kaudu ja + veel ülisuur ELi liikmemaks.

Seega Euroopa Liit tegelikult tõukab küllalt uhke Suurbitannia endast eemale! Uhke, mitte aga alandlik peaks olema ka Eesti, aga kust võtta väärikaid riigimehi? Õnneks väärikusest ei ole meil veel puudust, isegi Riigikogus leidub mõningaid selliseid saadikuid.

Kasutatud allikas: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2805663/Brussels-asks-UK-cash-economy-s-doing-Cameron-fire-MPs-Brussels-de mands-surcharge-France-gets-790m-rebate.html

1 kommentaari:

Anonüümne 25. veebruar 2016, kell 23:57  

See uudis on paraku aastast 2014...



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP