RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 7. juuli 2017

EKRE: homofestivalile toetust avaldanud välisminister peab tagasi astuma

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) taunib välisministeeriumi tegevust ja nõuab välisminister Sven Mikseri tagasiastumist. Sotsiaaldemokraat Sven Mikseri juhitav välisministeerium üllitas 6. juulil pöördumise, milles avaldatakse toetust  lesbidele, geidele, biseksuaalsetele, transsoolistele ja intersoolistele inimestele seoses Baltic Pride homofestivali ja –paraadiga 

Tallinnas.EKRE aseesimehe, riigikogu väliskomisjoni liikme Henn Põlluaasa (fotol) sõnul on välisministeeriumi käitumine eesotsas sotsialistist väliministri Sven Mikseriga enneolematult jultunud. „Praegusel kiirel ja keerulisel ajal, mil välisministeeriumi roll Eesti riiklike ja rahvuslike huvide eest seismisel peaks olema ülioluline, tegeleb ministeerium täiesti arusaamatu tegevusega. Minister Mikseril puudub igasugune arusaamine, mis on välisministri ja välisministeeriumi ülesanded ja ampluaa. Homofestivalide ja –paraadide ülistamine ja avalikkuse nn. homoteadlikkuse tõstmine ei ole seda kindlasti mitte. Kui ministril ja tema alluvatel, kes sellistele pöördumistele oma tööaega kulutavad, ei ole millegi muu ja asjalikuga tegeleda, siis tuleks neile leida jõukohasem tegevus,“ on Põlluaas veendunud.

Eriti kurioosne on Põlluaasa hinnangul see, et välisminister Mikseri juhitav ministeerium saatis Baltic Pride`i teemalise pöördumise välja päeval, mil Eesti kõige tugevama liitlase, Ameerika Ühendriikide president Donald J. Trump ütles Varssavis peetud kõnes, et „meil võivad olla kõige suuremad majandused ja kõige hävituslikumad relvad, kuid kui meil ei ole tugevaid perekondi ja tugevaid väärtusi, ei jää me ellu“.

„Pöördumine näitab, et välisminister Sven Mikseril puudub igasugune arusaam inimõiguste olemusest ja olukorrast Balti riikidest. Baltimaad on täpselt sama demokraatlikud ja inimõigusi austavad riigid, kui ükskõik millised teised Euroopa maad. Vägagi võimalik, et Mikser mustab Eestit ja teisi Balti riike teadlikult ja tahtlikult. Vastutustundetuid ja Eesti mainet rängalt kahjustavaid süüdistusi avalikkuse ees levitav isik ei sobi täitma välisministri ülesandeid ja kohustusi. Sven Mikser peab ametist lahkuma,“ on Henn Põlluaas resoluutne.
Välisministeeriumi veebikodu esileheküljele ilmus täna hommikul ühispöördumine, mille avaldame järgnevalt muutmata kujul:

Ühispöördumine Baltic Pride 2017 toetuseks

6. juuli 2017 – 9:32
Avaldame 6.–9. juulil Tallinnas toimuva Baltic Pride 2017 festvali puhul oma toetust lesbide, geide, biseksuaalsete, transsooliste ja intersooliste inimeste inimõiguste edendamisele ja kaitsmisele ning avalikkuse teadlikusse tõstmisele teemadel, mis puudutavad LGBTI kogukondi kolmes Balti riigis.
Inimõigused kehtivad igale inimesele, hoolimata seksuaalsest orientatsioonist, sooidentiteedist või soolisest eneseväljendusest. Neid põhimõtteid austades on riigid kohustatud kaitsma kõiki oma kodanikke vägivalla ja diskrimineerimise eest ning kindlustama nende võrdse kohtlemise. Me kinnitame iga üksikisiku väärikust, nagu seda on väljendatud inimõiguste ülddeklaratsioonis.
Me peame koos töötama, et luua kaasav ja võrdsete võimalustega keskkond, kus ei ole diskrimineerimist ning kõik inimõigused on täielikult tagatud.
Me avaldame austust Baltiriikide LGBTI kogukondade olulisele tööle, aga ka nende valitsuses ja mujal töötavate inimeste tegevusele, kes töötavad selle nimel, et kindlustada LGBTI inimeste inimõigused ning lõpetada seksuaalsel orientatsioonil, sooidentiteedil ja  soolisel eneseväljendusel põhinev diskrimineerimine.
LGBTI õigused on inimõigused, mida tuleb toetada ja austada.

Allikas: http://uueduudised.ee/ideoloogia/ekre-homofestivalile-toetust-avaldanud-valisminister-peab-tagasi-astuma/
_____________

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP