RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 28. juuli 2017

MATTI ILVES: JUUDID JA PALESTIINLASED

Juutide ja palestiinlaste vahelistele konfliktidele on lahendust leida enam-vähem võimatu. Juudid okupeerisid peaaegu kogu ÜRO poolt Palestiina riigile eraldatud territooriumist ja seda ka oma uusasustuste poliitikaga. Seega on muudetud palestiinlaste riigi loomine võimatuks, vaadake kaartilt.

Nüüd on aga puhkenud Iisraelis uus konflikt ja seda Templimäe pärast. Vahepeal sulges Iisrael palestiinlastele üldse pääsu Tempimäe mošeede juurde, hiljem paigaldas sinna turvaväravad, millest läbiminek oli palsestiinlastele alandav.

Juutidel on plaan rajada sinna uus tempel, selleks on valminud ka projekt.
"Eesti Päevaleht" kirjutas: "...Paljude aastasadade kestel süvenes aegamööda veendumus, et Templi suudab tulevikus taastada ainult Mašiah (Messias). Kõige radikaalsemate juudiusuliste meelest on praegune olukord alandav ja püha piirkonda rüvetav, kuna Templimäel kõrgub muslimite 691. a pKr valminud Kaljumošee...
1960-ndate aastate lõpul süüdati korduvalt põlema samuti Templimäel asuv al-Aqsa mošee.
Osa judaistlikke fundamentaliste peab Templi taasehitamist juba lähemate aastakümnete või lausa aastate pärast siiski võimalikuks...
Vastavalt judaismi dogmaatilistele alustele saab Jahvet kõige täiuslikumalt teenida koos ohverdustega ainult taastatud, arvult Kolmandas Templis. Selles kohas ühines taevas ja maa, Jumala lähedus oli alati tajutav..."
Selge on see, et uue templi ehitamist segavad 2 mošeed ja need tuleb kuidagi hävitada, et vabastada ehitusplats. Seoses uue templi ülesehitamisega pidi tulema selle maailma lõpp, Piibli järgi Armageddon, ehk viimane sõda jne.
Aga Kaljumošee on moslemitele väga suure tähtsusega. Lisaks asub kaljumošee paigas, kus moslemite uskumuse kohaselt tõusis islamiusu prohvet Muhammed taevasse.

Rahu on seal leida täiesti võimatu. Sest võimsa armeega ja tuumarelva omav Iisreal, keda toetab poliitiliselt ning rahaliselt USA (ka Trump´i valitsus) ei kavatse teha mingeid järeleandmisi.
Segadused Lähis-Idas ja riikide hävitamine, mis on tekkinud suures osas USA algatatud sõdade läbi, annavad ka juutidele head võimalused oma ammuse unistuse, Suur-Iisreali loomiseks.

1 kommentaari:

Anonüümne 29. juuli 2017, kell 02:26  

Juudid magasid maha tohutu ajaloolise sündmuse -Kristuse sünni siia maailma. Nimelt ei mahu juutide minakesksesse maailma mõte, et Jumal on kõikide rahvaste ja inimeste Jumal-Looja ja kaitsja-heategija-päästja ja juudid pidid seda missiooni vahendama. Nad ei pidanud omama ainuõigust.Ja kuna juudid oma vahendaja-ülesannet täiel määral ei täitnud, siis ongi neile saadetud "nuhtlus" metsikute palestiinlaste näol ja nad ei saa oma mina-eesmärke teostada.Juudid on end vastandanud kogu inimkonnale -ja see on kurb.Nad on pimedad ja ei näe ilmselget -loomade ohverdamise aeg on ümber, sest nad ise tapsid tõelise Talle -Kristuse.Templiteenistus vaid sümboliseeris seda tõelist ohvrit inimkonna heaks.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP