RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 12. juuli 2017

MATTI ILVES: PÕHJA-KOREA KRIISIST

Põhja-Korea läheb enda diktaatori Kim Jong-Un´i juhtimisel õige ülbeks. Sest nad korraldasid 4. juulil USA Iseseisvuspäeval kontinentidevahelise raketikatsetuse.

Asi on õige hull, sest see oli otseseks väljakutseks USA-le ja just päevavalik. USA kinnitas, et Põhja-Korea testis pikamaa raketti (ICBM) ja mõned eksperdid usuvad, et see võib ulatuda koguni Alaskani.
Füüsik David Wright ütles, et see võiks ulatuda maksimaalselt 6,700 km kaugusele standardsel trajektooril, samas Lõuna-Korea kaitseministeerium teatas kolmapäeval, et see rakett võib lennata  7000...8000 kilomeetri kaugusele. Raketi Hwason-14 katsetust jälgis isiklikult diktaator Kim Jong-un, ütles Korea kesktelevisioonis rahvariietes naisdiktor. Tema sõnul jõudis rakett 2802 kilomeetri kõrgusele. See oli selgelt kõrgtrajektoor, et mitte lennutada raketti liialt kaugale ja lendas vaid 933 kilomeetrit otsejoones.
Kui Põhja-Korea lisab veel raketile 2000 km kaugust, see võib juhtuda 2. aasta pärast, siis sattuvad juba löögialla mitmed USA suurlinnad.

Donald Trump on pandud nüüd raskesse seisukorda. Ta on juba 2 korda teatanud, et Põhja-Korea on ületanud igasugused piirid, aga tegusid ei järgne. Tegelikult seal võib minna nüüd tuumasõjaks. Teadmata on jänkidel vaid see, kas ka sellele raketile on Kim Jong-un´il tuumalõhkepea, tõenäoliselt veel mitte ja see annab Trumpile veidi aega.

Hiina ja Venemaa näivad sellesse kriisi kaunis külmalt suhtuvat, tõsi, venalased pakkusid välja utoopilise rahuplaani, millega USA kindlasti ei nõustu.
Tegelikult saaks vaid Hiina kriisi rahumeelselt lahendada, kui kehtestab Põhja-Koreale täieliku boikoti. Aga seegi pole kindel, sest diktaator võib siis viimases hädas rünnata Lõuna-Koread. Näib, et rahumeelset lahendust on seal võimatu leida...

1 kommentaari:

Anonüümne 18. juuli 2017, kell 16:49  

16.7.2017 Lõuna-Koreas on tulemas tõsine sõda, http://repentestonia.ee/prohveteeringud/16-7-2017-prohveteering-haire-louna-koreas-on-tulemas-tosine-soda/



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP