RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 22. juuli 2017

MATTI ILVES: EUROOPA LIIT PÜSIB VEEL ARVATAVASTI KOLM AASTAT

Ma olen mitmelt poolt kuulnud, nii teadlaste prognoose, kui ka ennustajatelt ja kõik on millegipärast üksmeelsed - Euroopa liit lakkab olemast 3. aasta pärast.

Tean, et liidu lagunemine on juba peale hakanud. Kõigepealt lahkub Suurbritannia, talle tõenäoliselt järgnevad Visegradi riigid või grupp, kes kõik on keeldunud pagulaskvootidest mida neile nüüd sanktsioonidega peale surutakse.
Siis veel Itaalia jne. Koos riikide lahkumisega liidust on oodata selle aasta lõpus, või lähiajal palju hullemat rahanduskriisi kui oli 2008. aasta kriis.
See suurkriis saab tõenäoliselt jälle alguse USA-st.

Ja ongi nii, et see impeeriumilaadne Euroopa Liit ei pea vastu üheaegsele osariikide lahkumksele ja rahanduskriisile, millele järgneb ka majanduskriis. Meie aga kulutame täiesti mõttetule eesistumisele veel 75 miljonit (!) eurot.

Paljud teadlikud inimesed seda ELi lagunemist sugugi ei karda, vaid rõõmustavad selle üle! Sest vaid iseseisvus võib päästa meie rahva.

2 kommentaari:

Kristjan 23. juuli 2017, kell 20:34  

See on kohvipaksu pealt ennustatud. Lagunemine on jah alanud ja mitte ainult EL-i, vaid globaliseerumise ja "neoliberal global order" lagunemine, aga keegi ei tea ju kui kaua enne, kui EL laguneb. Et ta ei laguneks, peaks integreerummine jätkuma, aga selliselt, et see nõuaks liikmesriikide põhiseaduste muutmist. Praeguses poliitilises kliimas ei lähe see iialgi läbi liikmesriikides. Me nüüd nägime, kuidas on, kui valijal puudub demokraatlik kontroll meie valitsejate üle(komisjon). NSVL-st tulnuna ei osanud me seda isegi väga karta, sest vaatasime alt üles teiste Euroopa riikidele ning kartsime totalitarismi ja kommmunismi, mida EL endast ei kujutanud. Palju poliitilist kapitali on investeeritud ja eurofiilid hoiavad kramplikult EL-i ideest kinni ning on valmis musta valgeks rääkima. Neid ei huvita, et lubatud majanduslikku edu pole EL paljudele liikmesriikidele toonud ja seal on katastroofiliselt kõrge tööpuudus, inimesed on sunnitud oma kodumaalt lahkuma tööotsinguil vms. Praegu veel prevaleerib meil avalik arvamus, et oled rumal tagurlane, kui oled EL-i vastu. Eks me olemme ka väikesed ja lagunemise vedajaid meist kindlasti ei saa.

Anonüümne 21. oktoober 2017, kell 21:46  

No seda "iseseisvust" ei jagu kindlasti mitte rohkemaks kui mõni nädal. Euroopa Liit laguneb, saame taas iseseisvateks. Aga siis tõmmatakse meie Eesti sugune riik väe võimuga teise liitu. Moskva Putini poolt taastatavasse Nõukogude Liitu!



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP