RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 17. detsember 2017

Henn Põlluaas: Koalitsioonierakonnad on kui rotid viljasalves!

Kuulates juttu alkoholiaktsiisi vähemast tõstmisest meenub mulle tahes-tahtmata kunagine Eesti Energia trikk, kui ähvardati tarbjaid 50%-lise hinnatõusuga. See ajas loomulikult inimestel ihukarvad püsti ja tekitas tohutut protesti. Siis ühel hetkel tuldi välja rõõmusõnumiga: teate, me langetame hinnatõusu. Ja 50 asemel tõsteti kas 25 või 30 ja kõik hõiskasid rõõmust: hurraa, hinnatõusu langetati!

Täna me näeme täpselt samasugust silmamoonduse trikki, mis on tegelikult puhas rahva lollitamine. Ja kuna ma siin hakkasin juba meenutama, siis ma meenutaksin veel 2016. aastat, kui Kadri Simson tegi ajalehes Pealinn Keskerakonna nimel avalduse, kus ta mõistis hukka aktsiiside tõusu ja konkreetselt kütuseaktsiisist rääkides ütles, et me ei ole kütuseturul üksinda, meil on ka naaber. Lätiga võrreldes on Eesti diiselkütuse aktsiis lausa veerandi võrra suurem, see toob kaasa ka selle, et paljud transpordiettevõtted tangivad Lätis. Siis tegid seda 49% transpordiettevõtetest, täna on Lätist tankimine oluliselt suurem. Ja Keskerakond on rahul.

Me jääme ilma lisaks aktsiisile ka tulumaksust ja käibemaksust. Täpselt needsamad asjad pädevad ka alkoholi ja kõige muu kohta, ainult elektrit ei saa kuidagi kotiga Lätist kohale tassida. Aga vaadates elektrihinda näiteks Soomes või Rootsis, siis me peame jälle tõdema, et tarbija maksab vähem kui meie siin. Ja te tahate seda veelgi tõsta?

Selle aasta kaheksa kuu jooksul jäi meil saamata miljoneid eurosid aktsiisisummasid ja ennustatakse, et saamata jääv võib tõusta 70–80 kuni 100 miljoni euroni. Kõik see jääb saamata seetõttu, et teie, koalitsioon, kõik kolm, kes te siin olete, oma ahnuses ja rumaluses ei näe mitte mingisugust muud võimalust raha riigikassasse tuua, kui kõige vulgaarsemal ja kõige tobedamal viisil tõstes makse. Kuigi me juba teame, mida see kaasa toob. Meie rahad lähevad ära Lätti. Kui te nüüd veel tõstate, siis seda enam lähevad Lätti. Ega asjata rahvasuus ei liigu juba anekdoodid, et “Mis on Läti Nokia? Ossinovski.”
Siitsamast üle-eelmine kõneleja süüdistas, et opositsioon räägib hoopistükkis kõrvalistest asjadest, miks te ei räägi sellest, et Eestis on toiduainete hinnad kallimad kui paljudes Euroopa riikides? Vastus on väga lihtne. Vastus on selles, et seal ei olda nii rumalad, seal ei olda nii ahned. Seal on toiduainete maksud oluliselt väiksemad kui Eestis.

Riigi majanduse ja ettevõtluse arendamiseks ja riigikassa täitmiseks tuleb kasutada neid halle ajurakke, mida Hercule Poirot on alati propageerinud. Kasutage halle ajurakke selleks, et saada kas või tagasi senine maksulaekumine. Selleks tuleb aktsiisid viia tagasi tasemele, kus nad olid enne viimast tõstmist. Ja see on väga lihtne. Lõpeb ära viinaralli Lätisse. Raha hakkab voolama riigikassasse. Ei osteta endale enam sealt varuks viina- ja õllelaare koju. Kõik see jama lõpeb ära ja hakkavad taas käima meil turistid Soomest, kes toovad raha meie riigikassasse. See on niivõrd lihtne ja elementaarne. Lihtne ja elementaarne!
Ja mul on sügavalt häbi oma kolleegide üle, kes kõige selle suhtes oma silmad ummistavad. Räägite mingisugust rahva tervise edendamise umbluujuttu, samal ajal kui te tegelikult ei edenda. Tegelikult olete te rotid viljasalves. Te närite sinna viljaaita augud ja lasete viljal välja nõriseda. Teil peaks piinlik ja häbi olema!

Henn Põlluaasa, EKRE fraktsiooni aseesimehe, kõnest Riigikogus 13.12.2107

Allikas: http://uueduudised.ee/arvamus/repliik/henn-polluaas-koalitsioonierakonnad-kui-rotid-viljasalves/

1 kommentaari:

Anonüümne 17. detsember 2017, kell 17:07  

Ahhaa. EKRE peaministrikandidaat on järelikult Hercule Poirot. Midagi sarnast oligi oodata.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP